Klaus Iohannis avertizeaza: Situatia nu este buna. Starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile. Atentie, protejati-va, protejati-i pe ceilalti!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, dupa sedinta cu Guvernul, de la Palatul Cotroceni, ca starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile, nu sunt prevazute noi masuri de restrictie, insa guvernul nu va lua nici alte masuri de relaxare.

Declaratia presedintelui:

Loading...

„Am finalizat o discutie de lucru importanta pe care am avut-o impreuna cu Premierul Orban, cu mai multi ministri si consilieri prezidentiali. Am analizat situatia epidemiologica, masurile care se impun pentru perioada urmatoare si pot sa va comunic câteva lucruri.

Situatia epidemiologica nu este buna. Ati vazut ca am avut si astazi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.

Este mult. Este foarte mult. si, in acest context, dragi români, vreau sa va spun trei lucruri: protejati-va, protejati-va si protejati si pe altii!

Purtatul mastii, pastrarea distantei sunt metode sigure pentru a opri raspândirea acestei epidemii. Respectati normele!

in aceste conditii, in care nu doar ca nu scade numarul bolnavilor, ba creste iarasi, este evident ca starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile. Deci, starea de alerta va fi prelungita. insa se vor pastra doar restrictiile care sunt acum in vigoare.

Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restrictii, cum, din pacate, având aceasta evolutie, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxari.

in acest context, totusi ingrijorator, dorim sa continuam masurile care vor duce la revigorarea economica. Nu vor fi luate masuri care inhiba economia. Guvernul are in pregatire – si o sa prezinte la momentul oportun – noi si noi acte normative si hotarâri care pun in practica programul de revigorare economica care a fost prezentat. Revigorarea economica este extrem de importanta dupa aceasta perioada complicata prin care am trecut.

si tot in legatura cu revigorarea economica este si discutia pe care o voi avea vineri si sâmbata la Bruxelles, in Consiliul European. Este foarte important ca România sa obtina o suma cât mai consistenta pentru revigorarea economiei. Pentru asta ma voi lupta acolo – impreuna cu mine toata echipa României.

in concluzie, starea de alerta continua. Atentie, protejati-va, protejati-i pe ceilalti! Va multumesc si va doresc multa sanatate!” a declarat Klaus Iohannis la finalul sedintei de la Palatul Cotroceni.

Transparenta face diferenta