Klaus Iohannis, catre liberali: „De data aceasta, nu va mai las de capul vostru!”

6

Klaus Iohannis le-a transmis simpatizantilor PNL, intr-o reuniune desfasurata vineri, la Bruxelles, ca alegerile nu sunt castigate a priori si ca cel mai mare risc este sa creada ca sunt victoriosi inainte ca alegerile sa aiba loc.

Loading...

”Pentru prezidentiale, emotiile sunt mari, implicarea este puternica si va multumesc pentru asta!
si va rog sa nu gresim! Cu totii ati vazut nenumarate sondaje. Si pare asa, ceva usor, fluierand. Doar ca singura metoda prin care poti rata niste alegeri este crezand ca le-ai castigat inainte sa le castigi”, a spus presedintele.

Acesta a aratat ca ”asta a fost una dintre greselile pe care le-am facut, din pacate, in decembrie 2016”: ”Nu am crezut atunci ca le vom castiga, dar nimeni nu si-a imaginat ca vom ajunge asa de jos. Iar ceilalti, prin contrast, atat de sus. Acum nu avem decat sa punem umarul si sa intoarcem acest scor in favoarea noastra. Asa ca eu nu am deloc de gand sa o las moale cu campania. Dimpotriva, o sa fac campanie cat pot de mult. Si va rog, daca credeti ca merita, sa faceti si voi, fiindca miza este foarte mare. Miza este nu doar castigarea prezidentialelor, chit ca aceasta este o conditie fara de care este greu de continuat. Nu doar prezidentialele, si am spus-o de la inceput si am spus-o liberalilor: de data aceasta, nu va mai las de capul vostru!

Trebuie sa mergem impreuna mai departe fiindca doar asa avem sanse impotriva colosului PSD, ca inca este un colos PSD-ul, sa nu ne face iluzii. si doar asa putem sa facem de fapt ceea ce asteapta romanii de la noi, sa refacem Romania asa cum ne-o dorim. Sa ajungem la ceea ce am numit reconstructia statului”

”Avem de castigat prezidentiale, locale si parlamentare. si sa nu isi imagineze cineva ca acest lucru va fi foarte usor. Va fi foarte greu. Nu subevaluati competitorii electorali. Despre PSD am vorbit, sunt si altii care au impresia ca li se cuvine o felie semnificativa, mai ales din votul Diasporei. Asa ca daca vreti sa fiti parte in efortul meu, impreuna cu PNL, de a reconstrui pentru romani Romania, sistemele publice din Romania, increderea romanilor in politica, atunci va rog sa luptati in asa fel incat sa le dati oamenilor speranta. Pentru asta se duc oamenii si pun stampila „Votat”, pentru speranta.

Dar aceasta speranta nu trebuie doar creata, ea trebuie si hranita. si la un moment dat trebuie sa apara si rezultatele. Or asta, dragii mei, se poate numai lucrand impreuna.

Acum, sper ca ma intelegeti bine, nu astept de la voi, care veniti din Diaspora, sa lasati totul deoparte si sa veniti sa va faceti functionari intr-un minister si sa lucrati ceva hartii. Eu va rog sa lucrati idei, lucrati idei, construiti proiecte pentru romanii din Diaspora, redati-le increderea in politicienii de buna-credinta, fiindca nu sunt toti o apa si-un pamant.

Cunoasteti acel slogan mizerabil „PNL si PSD – aceeasi mizerie”, este un slogan creat de PSD. Nu pentru a ridica PSD, ci pentru a cobori PNL la nivelul lor mizerabil. Or asa ceva nu putem si asa ceva nu pot sa accept. Asadar, redati romanilor speranta, as putea spune chiar credinta in patria lor, in Romania. si poate, daca totul merge bine si castigam si incepem sa guvernam pentru romani, nu impotriva romanilor ca PSD, sa incepem sa facem din Romania acea tara in care voi, din Diaspora, nu doar visati sa va intoarceti odata, cine stie cand, ci chiar sa incepeti sa va faceti planuri concrete de intoarcere in tara. si daca nu o faceti voi, incurajati-i pe altii sa o faca.

Eu sunt foarte realist, stiu ca multi dintre voi v-ati facut un rost acolo unde stati, in Bruxelles, in Germania, in Anglia, in Italia, in Spania, in America, in Canada, de unde veniti. Dar sunt convins ca nu toti romanii sunt fericiti ca stau afara.

Multi dintre ei chiar isi doresc sa revina si pe ei sa nu ii descurajati, ci sa-i incurajati, fiindca o Romanie fara romani nu se poate construi. Daca toata lumea pleaca afara, atunci cine ramane? stiti foarte bine: pesedistii.

Or asta nu cred ca poate sa isi doreasca un roman de buna-credinta. si sa stiti ca asteptari si sperante au si romanii care nu sunt neaparat in PNL, sau in PSD, sau in alte formatiuni. Majoritatea romanilor nu sunt in niciun partid, fiti constienti de asta. Asa ca daca vorbiti in numele Partidului National Liberal cu ei, explicati-le si ce va face PNL cu Romania, dar explicati-le si ce vor face romanii cu Romania. Romania fara romani nu functioneaza.”, a mai declarat Klaus Iohannis in discursul sau.