Klaus Iohannis, catre Ursula von der Leyen: Nu voi accepta o propunere de comisar european „din partea unui guvern demis”!

9

Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, ca ii va spune Ursulei von der Leyen, presedinta Comisiei Europene, ca nu va accepta o propunere de comisar european din partea unui guvern demis. Presedintele Romaniei a avut o intalnire de 30 de minute cu presedintele Comisiei Europene, dupa care a anuntat pe Twitter ca ”a fost o intalnire foarte buna”.

Loading...

„O sa ma opun ferm la asa ceva, pentru ca un guvern care a fost demis de drept in Parlamentul Romaniei nu poate sa faca o propunere in numele Romaniei pentru viitorul comisar european… N-o sa discut despre nume de posibile propuneri, dar ii voi spune ca nu pot sa accept ca un guvern demis sa faca o propunere care sa fie si acceptata”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.

Klaus Iohannis a spus ca nominalizarea pentru comisar european trebuie facuta de guvernul nou instalat.

„Sper sa inteleaga toate partile implicate, in speta Parlamentul Romaniei, ca nu putem sa ne jucam cu regulile democratiei. Cum ar fi asta: sa existe un premier desemnat si sa nu se discute in Parlament? Este un scenariu greu de imaginat care sper sa nu devina realitate… Eu sper sa nu ajungem in situatia care este total de nedorit sa nu se poata progresa in formarea Comisiei Europene din cauza Romaniei”, a declarat Klaus Iohannis.