Schita Cabinetului Orban a iesit la iveala! Cine se afla pe lista de ministri!

4

Surse politice au declarat pentru stirile Pro TV ca premierul desemnat Ludovic Orban si-a creionat deja o lista a ministrilor pentru viitorul Guvern cu care liderul PNL va cere un vot de investitura in Parlament.

Loading...

Ludovic Orban poarta negocieri cu reprezentantii partidelor parlamentare, cu care incearca sa ajunga la un acord pentru a obtine cel putin 233 de voturi in Parlament, la investirea Guvernului.

PSD a decis in mod oficial sa nu participe la votul de investitura din Parlament, ca sa ingreuneze si mai mult incercarea PNL de a forma un nou Guvern.

Conform surselor citate de ProTV, aceasta este o posibila lista de ministri cu care premierul desemnat Ludovic Orban s-ar putea prezenta in plenul celor doua camere ale Parlamentului:

-► Ministerul Dezvoltarii: Robert Sighiartau
-► Ministerul de Interne: Laurentiu Leoreanu
-► Ministerul Transporturilor: Lucian Bode
-► Ministerul Agriculturii: Emil Dumitru
-► Ministerul Muncii: Violeta Alexandru
-►Ministerul Justitiei Ioan Cupsa

Ministerul Mediului ar urma sa fie comasat cu Ministerul Apelor si Padurilor, in timp ce la Externe si Aparare ar urma sa fie numiti ministri 2 persoane agreate si de presedintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciuca si Bogdan Aurescu fiind considerati favoriti deja.

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat miercuri ca liberalii au inceput negocierile cu toate formatiunile semnatare ale motiunii de cenzura pentru sustinerea noului guvern.