Sondaj IMAS: Klaus Iohannis ar castiga detasat alegerile daca romanii ar vota duminica viitoare. Dancila nu prinde podiumul

7

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arata ca daca romanii ar vota duminica viitoare Klaus Iohannis ar obtine putin peste 45 de procente. Urmatoarul clasat, la mare distanta, este Mircea Diaconu, sustinut de ALDE si Pro Romania, care ar lua 16,6% din voturi. E pentru prima oara cand numele sau este inclus in Barometrul Europa FM.

Loading...

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Dan Barna care scade fata de luna august la 14, 2%. Urmeaza Viorica Dancila cu 12,4%.

Theodor Paleologu care candideaza din partea PMP ar aduna 7,7%. Si el apare pentru prima oara in Barometrul Europa FM.

Daca alegerile parlamentare ar avea loc acum, in loc de anul viitor, 27,7 dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arata Barometrul EFM, realizat de IMAS in luna septembrie, in scadere cu aproape un procent si jumatate fata de luna august.

PSD trece pe locul doi cu 19,5%, in crestere cu aproape doua procente fata de luna august.

USR pierde aproape doua procente si ca cade pe locul trei – cu 17,9%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabila, se afla parlamentarii Pro Romania, partidul fostului premier Victor Ponta, cu 9.1%, in usoara crestere fata de august.

Locul 5 este ocupat, in continuare de ALDE, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu. Fostul partener de guvernare al PSD scade cu aproape un procent, la 6.2%.

Urmeaza formatiunea condusa de Dacian Ciolos – PLUS ajunge acum la 5.7%.

UDMR ajunge la 5,3 procente, in usoara crestere fata de luna august. Castiga putin si PMP si ajunge la 3,3 % din intentiile valide de vot.

Sondajul Europa FM a fost realizat in perioada 9-28 august pe un esantion de 1010 persoane cu varste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.