Ionel Danca: Klaus Iohannis si Ludovic Orban au aratat adevarata lor dimensiune de oameni de stat si au decis adoptarea unor masuri de limitare a raspandirii epidemiei

24

„Suntem la cateva ore inaintea uneia dintre cele mai importante campanii electorale pentru Romania din ultimii 30 ani. Cu toate acestea, cei mai importanti lideri politici ai Romaniei din acest moment, Klaus Iohannis si Ludovic Orban, au aratat adevarata lor dimensiune de oameni de stat si au decis adoptarea unor masuri severe de limitare a raspandirii epidemiei de Coronavirus, inainte de orice alt calcul politic”, scrie seful cancelariei Ionel Danca.

„Noile masuri anti-Covid sunt un semnal puternic cu privire la ingrijorarea maxima, pe care o avem cu totii, determinata de evolutia pandemiei Covid-19 in tara noastra. Aceste masuri sunt gandite astfel incat sa limiteze cat mai mult posibil raspandirea infectiilor cu Coronavirus si in acelasi timp sa afecteze cat mai putin economia si desfasurarea pe cat posibil a unei vieti normale in conditii de pandemie.

Loading...

In contextul acestor noi masuri, cu atat mai mult se vede ca organizarea alegerilor in data de 6 decembrie nu are nicio legatura cu evolutia cazurilor noi de Coronavirus. Daca nu ar fi existat alegeri in decembrie, nu am mai fi avut aceasta crestere alarmanta a numarului de cazuri noi cu Coronavirus?! Cu alegeri sau fara alegeri, programate pe 6 decembrie, am fi avut aceeasi evolutie a pandemiei in Romania. Restul e propaganda si gargara politicianista meschina din partea PSD.

Alegerile, in orice democratie solida, se organizeaza la termen si la fel trebuie sa se intample si in Romania. Pandemia nu opreste democratia, cu atat mai mult cu cat avem nevoie chiar si din motive sanitare de o noua majoritate legitima si democratica in Parlament fara PSD care sa sprijine Guvernul in lupta anti-Covid.

Dupa un an cu o guvernare PNL responsabila si serioasa, fara sabotajele si propaganda mincinoasa impotriva pericolului Covid, facute de PSD, Romania ar fi fost astazi in alta situatie atat din punct de vedere al epidemiei cat si in ceea ce priveste evolutiile economice si proiectele majore de dezvoltare ale Romaniei.

Romania fara PSD este o necesitate pentru sanatatea populatiei si a democratiei din tara noastra, cu atat mai mult in situatia de pericol al unei pandemii de o asemenea amploare in toata lumea.

Prin urmare, ceea ce avem de facut este simplu: respectam regulile sanitare, ne protejam pe noi si pe cei dragi ai nostri, continuam sa ne facem treaba serios, la serviciu si acasa, si mergem la vot sa eliberam Romania de pericolul PSD pentru democratie si pentru dezvoltarea Romaniei!”, scrie Ionel Danca.