Tudor Chirila a izbucnit: „Ticalosul de Florin Citu isi asuma astazi meritele lui Catalin Drula. Ca si cum omul ala n-ar fi existat”

Tudor Chirila reactioneaza dur dupa ce Florin Citu s-a laudat, joi, la inaugurarea pasajului Mogosoaia din Capitala ca finalizarea inainte de termen apartine „guvernarii liberale”.

„Ticalosul de Florin Citu isi asuma astazi meritele lui Catalin Drula pentru deschiderea cu 6 luni mai devreme a pasajului Mogosoaia. Ca si cum omul ala n-ar fi existat. Ca si cum el personal ar fi pus presiune pe constructor”, a scris Chirila pe Facebook..

Loading...

Premierul Florin Citu a declarat joi, la deschiderea traficului rutier pe Pasajul Mogosoaia, ca meritul pentru finalizarea pasajului apartine „guvernarii liberale”. El nu a spus nimic despre contributia majora pe care a avut-o fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula.

„PSD a avut acest proiect in buzunar, in sertare, vreo trei ani de zile si nu a facut nimic, a avut Primaria Bucuresti vreo opt ani de zile si nu a facut nimic. A venit guvernarea liberala si in doi ani de zile a rezolvat problema. Asta le transmit soferilor”, a declarat Citu, intrebat de ce este atat de puternic claxonat de soferi, conform Aktual24.

Catalin Drula a explicat, miercuri, cat de mult s-a implicat pentru finalizarea pasajului.

„Maine se deschide circulatia pe pasajul Mogosoaia. E unul dintre proiectele pe care le-am asumat si pentru care m-am luptat sa ajunga la final in 2021. Ma bucur ca antreprenorul austriac si-a tinut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat si il felicit pe aceasta cale.
Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele si bretele aferente) a fost prevazuta la licitatia din 2017 o durata de executie de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia sa termine lucrarea abia in aprilie 2022.

Nu am acceptat aceasta situatie si, dupa discutii cu Compania de Drumuri si cu constructor, am reusit sa obtin o asumare ferma pentru finalizarea in avans, cel tarziu pe 1 octombrie.

Zecile de mii de cetateni blocati zilnic in trafic pe centura Bucuresti in acest dop rutier nu meritau inca 6 luni de ambuteiaje.

Am mai insistat si pe amplasarea de panouri antifonice pe intregul pasaj si rampele lui, astfel incat locuitorii din zona sa beneficieze de un confort sporit si proiectul sa se integreze armonios in tesutul urban al capitalei.

Bucuria ar fi putut fi completa daca, asa cum am planificat cu CNAIR in aceasta vara, lucrarile de reasfaltare a centurii intre pasajul Mogosoaia si Otopeni impreuna cu turbogiratia de la Otopeni ar fi fost finalizate in acelasi timp cu pasajul.

Insa, din pacate, s-a ridicat in ultimele saptamani pedala de pe acceleratia acestor investitii”, a explicat Drula.

Obiectivul de investitii „Pasaj Mogosoaia pe Centura Bucuresti peste DN 1A” este situat pe Centura Bucuresti, intre km 66+540 – km 67+340, si include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810), rampa de coborare km (66+920 – km 67+150) si pasajul superior peste DN 1A.

Contractul pentru constructia Pasajului de la Mogosoaia este in valoare de 32.259.665,70 lei fara TVA.

Executia lucrarilor a inceput in aprilie 2020, iar darea in trafic se face astazi, 30.09.2021, inainte de termenul contractual, prevazut in aprilie 2022.

Finalizarea Pasajului Mogosoaia asigura fluidizarea circulatiei pe Centura Nord a Capitalei.

Antreprenorul care a realizat proiectarea si executia Pasajului de la Mogosoaia este SC STRABAG SRL.