Florin Citu: Avem toate conditiile sa ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate pana la 1 iunie

9

Premierul Florin Citu le-a multumit romanilor care au ales sa se vaccineze la centrele drive-thru din toata tara. Potrivit lui Cițu, in acest moment in Romania exista toate conditiile sa se ajunga la 5 milioane de persoane vaccinate pana la 1 iunie.

„Vreau sa le multumesc tuturor romanilor care au mers sa se vaccineze la centrele drive-thru din toata tara. Cu maşina personala, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxi-ul. La centrul din Piata Constitutiei s-a vaccinat un pacient pe minut. Acceleram campania. Pe langa programare pe platforma, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare. Avem toate conditiile sa ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate pana la 1 iunie. Singura solutie este vaccinul! Romania, hai ca se poate! impreuna revenim la normalitate!”, a scris Florin Citu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Loading...

Primul centru de tip drive-thru din Capitala s-a deschis joi dimineața in Piața Constituției și funcționeaza intre orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

inca din prima zi (joi – n.r.), in fiecare minut in care centrul a fost deschis un șofer sau pasager a fost imunizat – in total, peste 700 de oameni. A doua zi (vineri – n.r.), primii doritori s-au așezat la rand de la 6 dimineața.La acest centru se pot vaccina și cetațenii din diaspora sau strainii rezidenți.

Programarea in sine pare sa fi fost o piedica in calea vaccinarii. Centrele de tip drive-thru se dovedesc neașteptat de atractive pentru romani. La Cluj-Napoca, in doua zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numarul celor vaccinați de sambata incoace a trecut de 2.300. De miercuri, un astfel de centru exista și la Arad, iar de joi și bucureștenii se pot vaccina direct din mașina, in Piața Constituției.