Florin Citu anunta ca nu demisioneaza: „Avem nevoie sa luam decizii pentru romani, cum sa-mi dau demisia?”

Premierul Florin Citu a sustinut, joi, ca nu are de gand sa demisioneze cu o zi inainte de motiunea de cenzura. Surse politice au anuntat ca un astfel de scenariu este luat in calcul de liderii PNL.

”Se spun multe prostii in spatiul public. Noi nu suntem PSD, nu ne dam jos propriul guvern, avem un mandat clar de a face lucruri bune pentru Romania. Cum sa-mi dau demisia cand avem nevoie sa luam decizii pentru romani?”, a declarat premierul intr-o conferinta de presa, potrivit Aktual24.

Loading...

Jurnalistul Liviu Avram (Adevarul) a dezvaluit, miercuri, un scenariu luat in calcul in laboratoarele puterii care iar permite lui Florin Citu sa scape de motiunea de cenzura. Citu nu a exclus aceasta posibilitate.

„Daca Florin Citu demisioneaza luni, cu o zi inaintea motiunii de cenzura, iar presedintele Iohannis ii operationalizeaza imediat demisia, practic motiunea de marti ramane fara obiect.

Iar presedintele va putea din nou sa-l desemneze ca premier pe Florin Citu, caci nu va fi fost demis prin motiune de cenzura.

Daca acesta va fi scenariul, Iohannis, Citu si PNL vor ramane vesnic indatorati catre PSD. Pentru ca fara sincronizarea cu PSD, cine stie prin ce boscheti esua planul”, a explicat jurnalistul.
Citu nu a exclus o astfel de posibilitate. Intrebat, miercuri, daca ia in calcul sa demisioneze luni, inaintea votului de marti in plenul reunit al Parlamentului pe motiunea de cenzura a PSD, premierul Florin Citu a declarat: „Ne vom uita la toate optiunile”.

Florin Citu a mai spus ca ia in calcul mai multe strategii, insa nu le-a dezvaluit.

„Dumneavoastra ma intrebati care e strategia mea de a castiga un razboi. Nu pot sa va dezvalui strategia, dar va spun ca vom face tot ce putem in continuare sa avem un Guvern cu puteri depline.

Din punctul nostru de vedere e iresponsabil ce se intampla astazi in Parlament. Cei care vor sa dea astazi Guvernul jos arunca tara in haos. Eu cred ca exista si parlamentari responsabili in Parlament si cu aceia vom discuta care pun mai presus interesul romanilor in fata celui personal sau cel de partid”, a declarat Florin Citu dupa sedinta de guvern.