Strigator la cer! Copil lovit de masina, lasat sa moara in strada fara ca politistii sau ambulanta sa intervina!

26

Conducerea Politiei Judetene Vaslui a anuntat joi ca a dispus o ancheta cu privire la interventia politistilor in cazul unui copil in varsta de 4 ani care a murit dupa ce a fost lovit de o masina.

Loading...

Potrivit unui comunicat, verificarile au fost dispuse dupa ce in spatiul public au aparut o serie de imagini si marturii, potrivit carora copilul lovit de autoturism a ramas mai mult de 30 de minute pe carosabil fara ca politistii sa intervina in vreun fel.

“Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui a dispus efectuarea de verificari cu privire la interventia politistilor in cazul acestui accident rutier, la finalizarea acestora urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun. Verificarile sunt desfasurate de ofiteri din cadrul Compartimentului de Control Intern al institutiei”, se arata in comunicatul IPJ Vaslui.

Copilul, din orasul Murgeni, a fost accidentat mortal, marti seara, el fiind lovit de o autoutilitara in timp ce incerca sa traverseze strada.

Potrivit IPJ Vaslui, copilul ar fi aparut brusc in fata conducatorului auto, un barbat de 35 de ani, din orasul Murgeni, iar acesta din urma l-a lovit pe minor in plin.

Ulterior, in spatiul public, au aparut imagini cu baietelul care a fost lasat sa zaca in strada in timp ce politistii ajunsi acolo, dar si mai multe persoane se uitau, fotografiau si filmau, fara sa intervina, iar ambulanta ar fi ajuns dupa aproximativ 40 de minute, scrie presa locala.

Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui a explicat joi, intr-un comunicat de presa, modul de interventie in cazul copilului accidentat pe 27 august.

In urma verificarilor interne demarate in cadrul SAJ Vaslui, reprezentantii institutiei au precizat ca in orasul Murgeni exista un singur echipaj medical de urgenta, care se afla la alt caz, motiv pentru care la solicitarea privind accidentarea copilului de 4 ani, care a decedat ulterior, a fost alocat un echipaj medical din municipiul Barlad.

“La ora 19,58, in urma unui apel la 112, SAJ Vaslui a fost anuntat de producerea unui accident rutier in localitatea Murgeni, soldat cu o singura victima, un copil de 4 ani lovit de un autoturism. La eveniment a fost dirijat la ora 20,00 un echipaj de tip C2 din substatia Barlad, care a plecat la caz in cateva secunde. Acesta a ajuns la locul solicitarii la ora 20,24 si a gasit victima in stop cardio-respirator cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic si traumatism important membrul superior stang. S-au efectuat manevre de resuscitare cardio-respiratorie conform protocolului, fara rezultat favorabil. A fost declarat decesul. Mentionam ca in localitatea Murgeni exista un singur echipaj medical de urgenta de tip B2 apartinand SAJ Vaslui. La momentul evenimentului de mai sus, acest echipaj nu era disponibil, deoarece fusese alocat la ora 19,46 la o alta solicitare, respectiv accident rutier in localitatea Sarateni”, se arata in comunicatul de presa transmis de SAJ Vaslui.