PNL este pregatit sa-si asume raspunderea guvernarii! Ludovic Orban: Dupa motiunea de cenzura vom incerca sa provocam alegeri anticipate!

6

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, considera ca alegerile anticipate ar reprezenta cea mai buna solutie pentru Romania, dar a adaugat ca PNL este pregatit sa isi asume raspunderea guvernarii, chiar daca nu va fi posibila solutia anticipatelor.

Loading...

„Dupa motiunea de cenzura noi vom incerca sa provocam alegeri anticipate. Indiferent daca se merge cu o formula de guvern tranzitoriu, pentru care ar fi absolut necesar un acord politic al tuturor formatiunilor politice, mai putin PSD – pentru ca asta e structura parlamentara azi – fie fara, daca nu se poate ajunge la acest acord politic. Pentru a ajunge la alegeri anticipate e nevoie ca doua propuneri de guvern sa fie respinse de Parlament. (…) Cu actuala structura a Parlamentului este extrem de dificil sa creezi o majoritate parlamentara, care sa sprijine un guvern normal, un guvern decent. Ganditi-va, cum ati putea sa ne vedeti pe noi, de exemplu, intr-un guvern alaturi de formatiuni politice care provin din PSD sau care au girat, au fost alaturi de PSD in guvernare?”, a declarat liderul PNL, pentru Digi 24.

El a afirmat ca structura actualului Parlament „aproape nu are capacitatea de a genera o guvernare responsabila”, favorabila unor reforme de substanta.

„Probabilitatea de a putea genera o majoritate parlamentara care sa fie favorabila unor reforme de substanta, care sa indrepte toate stricaciunile si toate nenorocirile care au fost produse de guvernele de dupa decembrie 2016 nu este foarte mare, este aproape egala cu zero. Pentru ca sa generezi un guvern, ai nevoie de un program de guvernare care sa fie sustinut de toti cei care participa la formarea unei majoritati parlamentare care investeste guvernul. Parlamentul actual este rezultatul votului din decembrie 2016, chiar daca prin traseism au mai plecat PSD-isti, s-au dus la Pro Romania sau au plecat unii pe la ALDE, structura actualului Parlament este o structura care, dupa opinia mea, aproape nu are capacitatea de a genera o guvernare responsabila, care sa dea cu adevarat un program de reparare a stricaciunilor in prima faza si care sa reaseze toate echilibrele economice”, a apreciat Orban.

Orban a adaugat ca desi anticipatele reprezinta „cea mai buna solutie pentru Romania”, PNL este pregatit sa isi asume raspunderea guvernarii.

„Daca nu va exista alta solutie, daca nu va fi posibila solutia anticipatelor, PNL este pregatit in orice moment sa isi asume raspunderea guvernarii”, a precizat el.

Liderul PNL a mai spus ca motiunea de cenzura va fi depusa in momentul in care in favoarea acesteia se vor strange minimum 234 de semnaturi.

„Saptamana viitoare – am anuntat ca incepem discutiile cu toate formatiunile politice reprezentate in Parlament, mai putin PSD. Vom avea discutii cu toate grupurile parlamentare, pentru a gasi cea mai buna solutie pentru a scapa Romania de aceasta guvernare catastrofala. (…) Opozitia are la dispozitie o motiune de cenzura, un singur glont pe teava si acest glont trebuie folosit in momentul in care exista cea mai mare sansa ca ea sa treaca. Cand vom avea minim 234 de semnaturi (…) vom depune motiunea de cenzura”, a afirmat Orban.