Sotul Olgutei Vasilescu, Claudiu Manda, a fost trimis in judecata de DNA

18

Fostul presedinte al PSD Dolj Claudiu Manda si fostul director al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Dolj Marius Nicolae Simcelescu au fost trimisi in judecata de DNA.

Ei sunt acuzati de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz in serviciu.

Loading...

Prejudiciul stabilit in dosar este de 315.850 de lei, iar AJPIS Dolj s-a constituit parte civila in proces. In dosar exista si un acord de recunoastere a vinovatiei inculpatului Marin Ion, informeaza Aktual24.

”In calitate de presedinte al organizatiei judetene Dolj a unui partid, inculpatul Manda Iulian-Claudiu ar fi intervenit, la data de 05 iunie 2015, pe langa directorul AJPIS Dolj, inculpatul Simcelescu Marius-Nicolae, simpatizant si militant al aceluiasi partid, ocazie cu care si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurgeau din calitatea de presedinte al organizatiei judetene, pentru a-l capacita pe director sa se implice in solutionarea favorabila a problemelor beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoesti (Dolj), lucru pe care directorul institutiei l-ar fi facut prin incalcarea legii.

Interventia inculpatului Manda Iulian-Claudiu ar fi avut drept scop obtinerea, in mod necuvenit, pentru sine, pentru partid si pentru primarul comunei Bratovoesti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comuna Bratovoesti, fata de care, AJPIS Dolj dispusese anterior recuperarea sumelor obtinute in mod nelegal cu titlu de venit minim garantat (VMG) si de a le procura acestora, tot in mod necuvenit, un folos reprezentat de scutirea lor de a mai restitui sumele datorate catre AJPIS Dolj.

Aceasta, in conditiile in care anterior, a avut loc un control desfasurat de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Dolj prin care s-a constatat ca aproape 50% din persoanele verificate au incasat in mod necuvenit, in diferite perioade de timp, venitul minim garantat (VMG), intrucat nu erau indeplinite o serie de conditii esentiale cerute de Legea nr. 416/2001 pentru acordarea ajutorului social.

Ca urmare, AJPIS Dolj a emis decizii de recuperare de la persoanele mentionate in actul de control a sumelor platite necuvenit cu titlu de VMG, iar concomitent a incunostintat aceste persoane ca trebuie sa restituie in cel mai scurt timp sumele respective”, se arata in rechizitoriu, potrivit comunicatului remis de DNA.

Claudiu Manda, care este in prezent europarlamentar din partea PSD, a reactinat pe Facebook. El spune ca „a aflat cu surprindere” ca a fost trimis in judecata si il ataca pe procurorul de caz, Jean Uncheselu, pe care il numeste, ironic ”fauritorul de dreptate”.