Olguta Vasilescu, sanctionata de CNCD pentru o afirmatie facuta la adresa presedintelui Iohannis!

5

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis sanctionarea Olgutei Vasilescu cu avertisment pentru declaratia ”ca neamt, sa vorbesti despre gazare, trebuie sa ai mult curaj”, facuta la adresa presedintelui Klaus Iohannis.

Loading...

Senatorul Vlad Alexandrescu, unul dintre cei care a sesizat institutia dupa aceasta declaratie, spune ca ”poate nu e destul”, pentru ca ”Romania pe care ne-o dorim nu inchide ochii la discriminare si discursul urii”.

”In sfarsit, CNCD a decis sanctionarea Olgutei Vasilescu pentru declaratia ei stupefianta despre etnicii germani. „Ca neamt, sa vorbesti despre gazare trebuie sa ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat dupa 10 august. Aceeasi Olguta Vasilescu care in anii 2000 aducea elogii maresalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputatilor. La sesizarea mea si a unor colegi parlamentari din USR, Consiliul National contra Discriminarii a sanctionat-o cu un avertisment”, a scris, luni seara, pe Facebook, senatorul Vlad Alexandrescu.

Acesta considera ca nu este suficienta sanctiunea CNCD si trebuie urmata de sanctiunea electoratului.

”Poate ca nu e destul si nici nu va fi destul daca nu va exista si o sanctiune a societatii si electoratului. Pentru ca Romania pe care ne-o dorim nu inchide ochii la discriminare si discursul urii. Ci, il condamna ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, in 24 august 2018, ca este “inadmisibil si incalificabil” ca “Guvernul PSD a batut si a gazat oamenii” in Piata Victoriei, dar ca nu vrea sa se pronunte pana cand nu vor exista “concluzii mai amanuntite” din partea anchetatorilor.

In aceeasi zi, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii la momentul respectiv, a criticat declaratiile presedintelui Klaus Iohannis, afirmand: ”Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj”.

Vasilescu a tinut atunci sa-l felicite pe fostul sef al Jandarmeriei, Sebastian Cucos, pe care a spus ca nu il cunoaste. A doua zi, senatorul USR Vlad Alexandrescu a cerut demsia Olgutei Vasilescu si a afirmat ca Partidul Romania Mare nu a disparut niciodata de pe scena politica, ci a luat forma trandafirilor.