Klaus Iohannis reitereaza invitatia pentru Donald Trump sa viziteze Romania!

9

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca dejunul de lucru oferit de presedintele SUA, Donald Trump, tarilor care aloca 2% din PIB pentru Aparare este un semnal clar de apreciere, subliniind ca, din pacate, este vorba de un grup destul de mic.

Loading...

„Este cu siguranta si asta (un semnal tras de Donald Trump pentru tarile care nu aloca 2% pentru Aparare – n.r.), dar cred ca este un semnal destul de clar de apreciere pentru cei care aloca 2% pentru Aparare, cel putin asa am inteles noi aceasta abordare si cu siguranta va fi o discutie foarte buna si in acest cerc, din pacate destul de mic. Suntem un grup relativ mic de tari care aloca efectiv deja 2% pentru Aparare”, a spus seful statului, inainte de a participa la reuniunea la nivel inalt a NATO, scrie Agerpres.

Cu ocazia dejunului de lucru oferit de presedintele SUA, Klaus Iohannis a spus ca va reitera invitatia adresata acestuia de a efectua o vizita in Romania.

„Acum trebuie sa vedem lucrurile cu pragmatism, presedintele Trump este in campanie electorala si nu cred ca putem sa ne asteptam la o vizita in Romania inainte de alegerile din SUA, dar probabil dupa”, a spus Iohannis.

Miercuri, dupa reuniunea NATO la nivel inalt, Klaus Iohannis va participa la dejunul de lucru oferit de presedintele SUA, Donald Trump, in onoarea sefilor de state care indeplinesc angajamentul de alocare a 2% din bugetul national pentru Aparare.

In cursul zilei de marti, presedintele Romaniei a fost prezent la receptiile oferite in onoarea sefilor de stat si de guvern de catre Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham si de premierul Marii Britanii, Boris Johnson, la resedinta din 10 Downing Street.