Tudor Chirila da de pamant cu televiziunile de propaganda A3 si RTV: „Gelatine morale care isi spun jurnalisti. Discurs violent, mizerabil, manipulari, stiri trunchiate, calomnii si dejectii”

169

Tudor Chirila a realizat un portret fidel a peisajului mediatic dominat de televiziunile de stiri, aratand cum „starea critica a societatii romanesti se datoreaza in mare masura acestor gelatine morale care isi spun jurnalisti, dar nu sunt altceva decat executantii docili si zelosi ai unor moguli mafioti”.

Desi nu le-a nominalizat, Tudor Chirila se refera in principal la Antena 3 si Romania TV, scrie Aktual24.

Loading...

„Raul pe care televiziunile de penali – cu papusi pe post de realizatori sau moderatori – il fac societatii noastre este greu de cuantificat. Discursul violent, mizerabil, manipularile, stirile trunchiate, calomniile si dejectiile cu care sunt spulberati ‘inamicii’ care stau in calea Romaniei pe care vor s-o desezene ei, toate astea fac rau nu numai adevarului de care are nevoie societatea romaneasca, ci stabilesc cumva si stilistica discursului public care este insusit de populatie.

Cand te uiti la televizor ca la un potential loc despre care ai invatat ca propune un comportament standard, tinzi sa-ti insusesti acel comportament. Degradarea comportamentului nostru social se datoreaza si acestor televiziuni ai caror realizatori, in numele agendei intunecate a diversilor patroni, sunt gata sa se fractureze moral, etic si deontologic in fiecare zi.

Aceste televiziuni au primit sute de mii sau chiar milioane de euro (acum aproape un an, via PNL) ca sa comunice campania de prevenire COVID si tot ele sunt in fruntea continutului editorial care poate fi incadrat usor la zadarnicirea combaterii bolilor.

Campania de prevenire COVID, pentru care au luat milioane, este inexistenta in fata promovarii prin emisiunile lor a zeci de figuri de conspirationisti, negationisti, antivaxeri al caror discurs radical, absurd, zgomotos sau injurios alimenteaza fricile unui public debusolat si dezorientat.
E o ironie macabra. Iei bani ca sa previi si sa indrumi populatia fata de existenta unui virus si dupa ce ai incasat pornesti o campanie si mai mare in care alimentezi constant ideea unui scenariu la scara globala care presupune asasinarea populatiei.

Starea critica a societatii romanesti se datoreaza in mare masura acestor gelatine morale care isi spun jurnalisti, dar nu sunt altceva decat executantii docili si zelosi ai unor moguli mafioti.

Noua Romanie se formeaza in lumina discursului public al acestor oameni si in lipsa unui sistem de educatie functional si asezat pe valori umane solide care sa ii invete pe copii principiile unei societati democratice si sa ii formeze ca indivizi independenti, capabili de a judeca lumea dupa principii morale ferme, viitorul arata foarte rau.

Exista si presa care a refuzat acesti bani de la guvern. Prea putina, dar e suficient cat sa existe speranta.

Dar vis-a-vis de felul in care se comporta Romania in pandemie, cand va uitati la televiziunile de papusi si va uitati la tot felul de dubiosi care denunta marea conspiratie sa stiti ca televiziunile alea au incasat bani tocmai ca sa-i combata pe cei pe care ii invita in studiouri.

Asta vedem zilele astea. Genul asta de mizerie morala ne guverneaza societatea”, a scris Chirila pe Facebook.