Sondajul care confirma prabusirea PSD. Klaus Iohannis defileaza la alegerile prezidentiale, iar PNL se afla pe primul loc in preferintele romanilor!

7

Presedintele Klaus Iohannis conduce detasat in topul intentiei de vot la alegerile prezidentiale, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda EuropaFM. Pe locul 2 se afla Calin Popescu Tariceanu, urmat de Victor Ponta. Dan Barna si Dacian Ciolos au fost masurati separat, desi Alianta USR-PLUS a decis ca va merge cu Dan Barna candidat unic la Presedintie.

Loading...

Daca duminica ar fi alegeri prezidențiale, 41,7 % dintre românii care au spus ca se vor prezenta la urne ar vota pentru Klaus Iohannis.

Al doilea clasat este Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, cu 13,8% intentie de vot.

Al treilea clasat, potrivit Barometrului Europa FM, este Victor Ponta, liderul Pro România, cu 12, 9%.

Pe locul 4, Dacian Cioloș, cu 10,4% intenții de vot.

Al cincilea clasat ar fi liderul USR, Dan Barna, cu 9,4%.

Urmeaza pe locul 6 Viorica Dancila, cu 7,5%.

Cu 2,8% este cotat liderul PMP, Eugen Tomac și cu 1,5% liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare, un sfert dintre cei care spun ca ar merge sigur la vot ar vota cu PNL, arata Barometru Europa FM, realizat de IMAS in luna iulie.

Liberalii aduna 25,5% din intențiile de vot. Pentru prima data, USR urca pe locul 2 in opțiuni, 21,4%, iar PSD cade pe 3 – ar fi votat azi de 19.4% dintre cei siguri ca ar vota.

Pentru acest studiu, realizat prin telefon in perioada 15 iulie – 2 august, au fost intervievate 1.010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare – plus minus 3,1%.

Precizam ca Alianta USR-PLUS a anuntat pe 19 iulie decizia de a merge cu Dan Barna candidat unic din partea Aliantei pentru fotoliul de la Cotroceni.