Raluca Turcan, dupa gafa urarilor catre baronul Brukenthal: „Cat despre baronii PSD cu 4 clase, La Mulţi Ani cu executare!”

110

Raluca Turcan, a revenit, luni seara, 26 iulie, cu precizari, dupa ce i-a urat, pe Facebook, „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, argumentând ca în fiecare an, în 15 ianuarie, se spune „La mulţi ani” pentru a marca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu.

„Cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, sa nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: Muzeul Jilava! Lor, „La Mulţi Ani” cu executare!”, a transmis Turcan.

Loading...

„Sunt nevoita sa fac câteva precizari acum, cu întârziere, pentru ca am fost blocata într-o întâlnire la Constanţa timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretarile de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de buna credinţa care vor sa îl citeasca. Aşadar, spunem „La Mulţi Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moştenirea lasata noua, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel „La Mulţi Ani” de 15 ianuarie marcam în fiecare an ziua de naştere a marelui poet”, arata Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Ea adauga ca, în mod similar, în 26 iulie 2021, marcam 300 de ani de la naşterea baronului Samuel von Brukenthal.

„La nivel local, moştenirea culturala lasata de Samuel von Brukenthal va dainui şi ea reprezinta şi va continua sa reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni şi pentru toţi oamenii educaţi din România. Samuel von Brukenthal este, aşadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie. Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merita început la muzeul cu acelaşi nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se afla în Piaţa Mare şi va fi deschis de miercuri, de la 9.00”, afirma ministrul Muncii.

Turcan transmite un mesaj şi „baronilor PSD”: „PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase şi doctorate furate şi care acum simt din nou nevoia sa se dea deştepţi, sa nu se panicheze, ca vor avea şi ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA! Lor, „La Mulţi Ani” cu executare!”.

Ministrul Muncii Raluca Turcan i-a urat ”La mulţi ani!”, într-o postare pe Facebook, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, colecţionar de arta şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poarta numele, nascut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. Ulterior, ca urmare a ironiilor şi a comentariilor de pe reţeaua sociala, ministrul şi-a editat postarea, renunţând la urare.