Derapaj grav. Consiliera pe probleme de romi a primului-ministru pune pe Facebook un montaj foto in care Iohannis este comparat cu Hitler! „Oamenii acestia profita de functiile lor ca sa raspandeasca in societate idei toxice, care pot avea urmari dramatice. Si ei nu sunt singurii”

13

Institutul „Elie Wiesel” critica initiativa consilierului de stat Dana Varga, care a postat pe contul sau personal de Facebook un colaj foto in care presedintele Klaus Iohannis este prezentat alaturi de dictatorul nazist Adolf Hitler.

Loading...

„Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” dezaproba gestul unei persoane publice cu functie de demnitar, care incearca in scop politicianist sa acrediteze asemanari intre presedintele Iohannis si dictatorul nazist”, se arata intr-un mesaj postat pe contul de Facebook al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dancila pe „problematica roma“, a distribuit pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii in care se sugereaza asemanarea intre Klaus Iohannis si dictatorul nazist Adolf Hitler, a scris luni cotidianul adevarul.ro.

Postarea consilierului Dana Varga, care lucreaza in cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost postata pe contul personal al acesteia si a fost stearsa ulterior.

Un scandal similar a izbucnit in septembrie 2018, dupa ce pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a aparut un filmulet in care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) este acuzat ca este continuatorul miscarii Grupul Etnic German, iar presedintele Iohannis apare cu o mustaţa si o tunsoare asemanatoare lui Adolf Hitler.

Membrii Institutului „Elie Wiesel” reaminteau atunci ca promovarea, in spatiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intra sub incidenta Legii nr. 217/2015, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savârsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.

Regreta profund postarea

„Regret profund ca pe contul meu de Facebook a fost distribuit un colaj de fotografii care a iscat o serie de reactii in spatiul public.imi cer scuze tuturor celor care s-au simtit lezati de respectiva postare. Fac precizarea ca aceasta pagina de Facebook este administrata in colaborare cu mai multe persoane, iar acea postare a fost distribuita fara sa aiba acordul meu. Voi lua toate masurile necesare in urma acestui incident regretabil”, a scris Dana Varga pe Facebook.

„Ministrul Culturii si Identitatii Nationale spune ca Holocaustul Romilor a reprezentat un moment delicat…

Consiliera pe probleme de romi a primului-ministru pune pe Facebook un montaj foto in care Iohannis este comparat cu Hitler… si nu, nu l-a corectat pe ministrul Breaz pentru ce a spus.

Doua fete ale aceleiasi monede: prostia agresiva in functii publice.

Este exact prostia care anuleaza orice sansa de reforma, de schimbare a institutiilor si a functiei publice. Oamenii de acest fel sunt prea prosti ca sa vada problemele reale de care ar trebui sa se ocupe cata vreme sunt platiti din bani publici; sunt prea agresivi ca sa aiba empatie si compasiune si respect; sunt prea preocupati de ei insisi ca sa le mai pese de altceva.

Oamenii acestia profita de functiile lor ca sa raspandeasca in societate idei toxice, care pot avea urmari dramatice. Si ei nu sunt singurii”, scrie pe Facebook Oana Marinescu, fost purtator de cuvant in Guvern.