Romania se pregateste sa cumpere inca cinci avioane F16!

6

Proiectul privind achizitionarea de avioane F16 a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de joi, la solicitarea ministrului Apararii, Nicolae Ciuca, el argumentand ca termenele din contract au fost deja amanate de doua ori. El a cerut de asemenea ca proiectul de lege sa fie apoi trimis la Parlament pentru a fi aprobat de urgenta.

Loading...

Ministrul Apararii, Nicoale Ciuca, a cerut introducerea pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de joi a proiectului privind achizitionarea avioanelor F16, precum si trimiterea in Parlament a proiectului de lege pentru a fi aprobat in procedura de urgenta.

Ciuca a precizat ca proiectul are avizul Consiliului Legislativ.

„Solicitam aceasta deoarece am comunicat cu partea portugheza de la care se achizitioneaza avioanele si deja a fost o amanare de doua ori a termenelor de contract. in contract sunt parte Statele Unite ale Americii si pentru ca prin Statele Unite se desfasoara proiectul…”, a spus el.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca CSAT a avizat cumpararea a cinci avioane F-16. Iohannis a explicat ca Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat favorabil si ca legea va fi discutata in Parlament.