Rasturnare de situatie. DIICOT, despre expertiza genetica asupra fragmentelor osoase gasite la liziera de padure: Nu s-a putut evidentia niciun profil ADN

5

DIICOT anunta ca a primit de la Institutul National de Medicina Legala constatarile preliminare ale expertizei genetice judiciare in urma expertizarii unei parti dintre probele ridicate de la liziera de padure, respectiv fragmente osoase de natura umana. „Avand in vedere starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN”, arata DIICOT.

Loading...

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism anunta ca, sambata dimineata, Institutul National de Medicina Legala ”Mina Minovici” a inaintat DIICOT constatarile preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit carora au fost expertizate de catre Institutul National de Medicina Legala o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului efectuata la zona de liziera de padure, respectiv fragmente osoase de natura umana.

„Avand in vedere starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN”, arata DIICOT.

Reprezentantii Directiei precizeaza ca, prin adresa emisa astazi, procurorii DIICOT-Structura Centrala au reiterat Institutului National de Medicina Legala ”Mina Minovici” dispozitia de efectuare in continuare, in regim de urgenta, a expertizei genetice judiciare asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor si a altor mijloace materiale de proba gasite cu ocazia cercetarii la fata locului.

Anterior, raportul preliminar de expertiza medico-legala antropologica a aratat ca fragmentele osoase examinate, care au fost gasite la liziera padurii, provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si sunt altele decat cele descoperite la locuinta lui Gheorghe Dinca, despre care s-a confirmat ca sunt ramasitele Alexandrei Macesanu.

Prin adresa din 13 august, Institutul National de Medicina Legala ”Mina Minovici” a inaintat catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism raportul de expertiza medico-legala antropologica asupra fragmentelor osoase gasite cu ocazia conducerii in teren a inculpatului Dinca Gheorghe la 5 august, in zona de liziera de padure, amplasata pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal, indicate de catre inculpat ca apartinand victimei majore, anunta, miercuri, DIICOT.

„Din analiza raportului preliminar de expertiza medico-legala antropologica rezulta ca fragmentele osoase examinate provin de la o persoana de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani si ca sunt altele decat cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite in urma perchezitiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinta inculpatului Dinca Gheorghe”, preciza DIICOT.

DIICOT preciza, in 6 august, ca in cenusa gasita la liziera de pe traseul Calarasi-Bucuresti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dinca, au fost identificate fragmente osoase si dinti care, potrivit medicilor legisti, ar fi de natura umana.

Purtatorul de cuvant al DIICOT, Mihaela Porime, declara, in 5 august, ca anchetatorii au gasit, in padurea de langa Caracal, fragmente osoase arse si cenunsa, care erau intr-un sac si care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dinca sustine ca a ucis-o pe Luiza Melencu in ziua rapirii si ca ramasitele ii apartin acesteia.