Cum isi rotunjea veniturile bunica „Momo”: La 72 de ani vindea droguri liceenilor

39

Procurorii DIICOT Oradea, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, au efectuat, joi, un numar de 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Bihor, la domiciliul si resedintele membrilor unei grupari infractionale, cu varste cuprinse intre 15 si 72 de ani, specializate in savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni cu substante susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Loading...

In urma perchezitiilor domiciliare s-au descoperit importante cantitati de materie vegetala psihoactiva ambalata atat in doze destinate vanzarii catre consumatorii finali cat si in pungi, destinate aprovizionarii dealerilor ce actionau la nivel de vanzare catre consumatori, substanta sub forma de cristale (pentru prizat), pastile ecstasy si sume de bani provenite din aceasta activitate infractionala.

Au fost confiscate in total 234 grame materie vegetala psihoactiva, 33 doze continand materie vegetala psihoactiva, 26 pastile ecstasy, cristale psihoactive si suma de 1.480 lei, provenita din activitatea infractionala. De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achizitionarea de bitcoin, cu care se achizitionau de pe internet psihoactivele.

Potrivit informatiilor Digi24, printre persoanele suspecte se numara si o femeie din Oradea, in varsta de 72 de ani, care a fost prinsa vanzand droguri liceenilor.

Cunoscuta drept „Momo”, femeia face parte dintr-o retea care vindea substante halucinogene importate din China.

De mentionat ca femeia era pe deplin constienta de efectul drogurilor, dat fiind faptul ca fiica sa fusese internata in repetate randuri in spital din cauza consumului de etnobotanice.