Un politist a rabufnit pe Facebook: „Ba romanule, ce suflet ai tu mai animal biped, filmezi ca o javra!”

30

Un politist de la Biroul de Politie Autostrada A1 Bucuresti-Ramnicu Valcea transmite un mesaj dur celor care au asistat la un accident: „80% din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze, 20% sa acorde ajutor victimelor”.

Loading...

Mesaj dur din partea unui politist catre cei care au asistat la un accident: 80% au scos telefoanele sa filmeze
Politistul scrie pe Facebook ca a avut un soc, joi, cand a vazut cum se comporta oamenii la un accident rutier in care a fost implicata o masina in care se aflau doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani, mama si tatal acestora: „80% din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze, 20% sa acorde ajutor victimelor”.

Politistul scrie ca a sarit din masina sa dea o mana de ajutor: „Nu va puteti imagina sau trai sentimentele ce te incarca in momentul in care scoti acei copii si tot ce iti doresti este ca ei sa fie bine”.

„Ba romanule care ai avut bani de un #smartphone jmecher si de ultima generatie, ce suflet ai tu mai animal biped, sa scoti telefonul din buzunar si sa filmezi ca o javra, suferinta a 2 copii mici in varsta de 3 ani raniti care se zbat sa traiasca?”, se revolta politistul.

„Am sarit din echipaj pentru a acorda primul ajutor posibilelor victime, alaturi de mine au mai oprit si alti participanti la trafic. (Aici am avut un soc, nu cu privire la victime, ci la modul in care se comporta romanul nostru: 80% din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze, 20% sa acorde ajutor victimelor) „, a scris politistul pe Facebook.

In final politistul isi exprima speranta ca situatia pe care a descris-o va da de gandit macar catorva oameni, chiar daca mesajul lui nu va ajunge la acele persoane „care s-au aflat ieri acolo si s-au comportat ca niste oameni fara suflet, incurcandu-ma pe mine si pe toti cei aflati la fata locului”.

De asemenea, politistul ii indeamna pe cei care citesc mesajul sau sa urmeze un curs de prim-ajutor si sa fie empatici intrucat sunt sanse ca la un moment dat sa puna in practica ceea ce au invatat, iar multumirea sufleteasca va fi incredibila.

„Le multumesc celor 20 de procente care au fost acolo si au ajutat atat cat au stiut si m-au intrebat cum si ce trebuie facut. Din pacate textul asta nu a fost pentru voi ci pentru procentajul ala mai mare”, a incheiat politistul.