Gheorghe Dinca, trimis oficial in judecata! „Monstrul din Caracal” este acuzat de opt infractiuni

7

Gheorghe Dinca a fost trimis in judecata, la aproape jumatate de an de la momentul cand Alexandra suna disperata, fara folos, la 112.

Loading...

„Monstrul din Caracal” este acuzat ca le-a ucis pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, si pe Luiza Melencu, de 19 ani. Dinca a fost trimis in judecata pentru 8 infractiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua infractiuni, omor calificat – doua infractiuni si profanarea de cadavre sau morminte – doua infractiuni.

Comunicatul Parchetului General

In urma examinarii rechizitoriului, a dosarului cauzei si a referatelor intocmite de catre procurorii din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica si Serviciului de indrumare si control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmarire penala, constatand ca rechizitoriul intocmit de catre D.I.I.C.O.T. in dosarul ,,Caracal” intruneste conditiile legalitatii si temeiniciei, ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului, ca urmarirea penala este completa si exista probele necesare si legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.i.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul.

Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru savarsirea unui numar de 8 infractiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – doua infractiuni, omor calificat – doua infractiuni si profanarea de cadavre sau morminte – doua infractiuni) si a inculpatului R.s. pentru savarsirea infractiunii de viol.

De asemenea, in cauza au fost dispuse disjungeri, dispunandu-se si continuarea cercetarilor in rem sub aspectul comiterii infractiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane si trafic de minori.

Confirmarea rechizitoriului de catre procurorul ierarhic superior reprezinta o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”

Reamintim ca in urma cu cateva zile Gheorghe Dinca a fost re-audiat la DIICOT, la cererea lui. Dinca a cerut sa vorbeasca cu procurorii pentru a nega ca a ucis-o pe Luiza Melencu, asa cum declarase anterior. Declaratiile lui nu i-ar fi convins insa pe anchetatorii de la DIICOT.