Rares Bogdan dezvaluie culisele dezbaterii cu Klaus Iohannis: Va fi pe model american! Dancila se face de ras!

21

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a prezentat, luni, detalii despre dezbaterea de marti la care va participa presedintele Klaus Iohannis. Aceasta va incepe la ora 19.00 sau 20.00, va fi organizata dupa model american, iar audienta estimata va fi de peste sapte milioane de cetateni.

Loading...

Rares Bogdan considera ca Viorica Dancila s-ar face de ras, daca ar veni la dezbaterea presedintelui Klaus Iohannis cu jurnalistii si formatorii de opinie.

”Eu cred ca doamna Dancila, pe langa faptul ca a reusit sa ne ofere o multime de gafe lingvistice si comportamentale, la nivel diplomatic, in continuare incearca cu tot dinadinsul sa se faca de ras (…). Cred ca doamna Dancila foloseste impreuna cu staff-ul domniei sale unica arma pe care o mai au la dispozitie, este vorba de victimizare (…). Doamna Dancila face greseli puerile. O parte a staff-ului dansei probabil se gandeste ca o vor victimiza si acest lucru ii va aduce voturi, dar in acelasi timp, trebuie sa ia in calcul si faptul ca o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru ca o prezenta a doamnei Dancila in fata salii, unde nu are posibilitatea sa intre nu-i va aduce puncte electorale, asa cum spera domniile lor”, a declarat Bogdan la RFI.

Rares Bogdan precizeaza ca ”dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I (…). Este o sala mica, din pacate, are doar 215 locuri pe scaune si doua loje, doua balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditata, presa straina si presa din Romania (…). Intrebari vor pune intre 6, 7, 8, 9 jurnalisti, analisti, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse institutii media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat in zona dreptei politice sau a sustinerii societatii civile din zona dreptei, luptatori impotriva OUG 13, impotriva PSD si asa mai departe, deci vor fi si din zona celor care au sustinut Guvernele PSD sau institutii media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu presedintele Romaniei”.

Eurodeputatul Rares Bogdan spune ca ”in sala, in afara a patru consilieri ai domnului presedinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cat ne permite sala, vor fi studenti. Este o dezbatere dupa model american sau model francez (…). Cei care sunt parteneri in aceasta dezbatere sunt cei de la SNSPA, un loc unde sunt profesori absolut exceptionali si oameni care s-au facut remarcati in spatiul public, de-a lungul anilor, cum e Mihaela Miroiu, cum este Dumitru Bortun, cum este Cristian Parvulescu, Adrian Niculescu, Marius Pieleanu, pentru ca vedeti, sunt oameni care de-a lungul timpului au fost mai critici sau mai putin critici cu ambele parti politice, ca sa nu se considere ca au venit doar oameni din jurul GDS sau din jurul 22, care de-a lungul ultimilor 30 de ani au fost punct nodal in ceea ce a insemnat lupta pentru democratizare completa a Romaniei”.

Rares Bogdan declara ca ”dezbaterea va incepe undeva la ora 19 sau 20, deci spre seara si va fi transmisa, din cate stim noi pana la aceasta ora, de un radio si cinci televiziuni de stiri. Plus ne asteptam ca de data asta, totusi, televiziunea nationala sa se comporte ca atare si sa preia aceasta dezbatere. Plus foarte multe site-uri de stiri, conturi de Facebook. Dezbaterea pe care eu am moderat-o in urma cu cinci ani la Realitatea TV a avut per total o audienta de 5,5 milioane de telespectatori. Acum ne asteptam ca audienta cu tot cu Facebook sa fie undeva la peste sapte milioane de cetateni. Fiecare jurnalist, analist, politolog va putea sa puna intrebari, probabil intre doua si patru intrebari, inca nu stim exact, pentru ca daca vor fi noua, trei intrebari de un invitat, plus raspunsurile aferente, care sa fie cat mai complete si complexe si sa dea satisfactie celui care a pus intrebarea, ne poate duce in doua ore, doua ore si jumatate. E greu de crezut ca va fi o perioada mai lunga de atat, pentru ca e greu si pentru cel care trebuie sa raspunda la intrebari si pentru cei care ne urmaresc (…). Nu vom prestabili teme”.