Klaus Iohannis a convocat noul Parlament

8

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 16 decembrie, decretul privind convocarea Parlamentului Romaniei care a fost ales la data de 6 decembrie 2020.

Noul Parlament a fost convocat in data de 21 decembrie 2020, ora 12:00, la Palatul Parlamentului.

Loading...

Pe de alta parte, presedintele a declarat ca inca nu sunt intrunite conditiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern si urmeaza noi consultari.

Prima runda de consultari a adus la un schimb de opinii intre reprezentantii formatiunilor politice parlamentare si presedinte, a declarat Iohannis.

„Insa pot sa spun ca astazi nu sunt inca intrunite conditiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astazi chiar cateva propuneri, insa cred ca este nevoie de cel putin inca o runda de consultari pana cand lucrurile se cristalizeaza”, a declarat Iohannis.

Avand in vedere ca Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus ca sunt indeplinite conditiile pentru convocarea noului Parlament.

„Va informez ca intentionez sa convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Saptamana viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.