Dezvaluiri din campania Olgutei Vasilescu. Un traficant de droguri de mare risc se afla pe lista finantatorilor

165

Consilierul local PSD Laurentiu Alin Diaconescu, condamnat definitiv pentru trafic de droguri de mare risc, a contribuit cu 22.500 de lei la campania electorala a Liei Olguta Vasilescu. Suma apare in documente oficiale cu cei care au finantat campania primarului PSD al Craiovei.

Potrivit documentelor, date publicitatii de Petru Becheru, traficantul Diaconescu a donat pentru campania Olgutei Vasilescu suma de 22.300 de lei (peste 5.000 de euro). Este printre cele mai mari sume donate oficial pentru campania PSD din Craiova, scrie Aktual24.

Loading...

Consilierul local PSD Laurentiu Alin Diaconescu, fost candidat la Primaria Bailesti la alegerile locale din 27 septembrie 2020, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la 3 ani si 4 luni de inchisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Ca pedeapsa complementara, acesta nu mai are dreptul, pe o durata de doi ani, de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, ceea ce inseamna ca isi pierde calitatea de ales local.

Laurentiu Alin Diaconescu a fost trimis in judecata in 2018, fiind acuzat ca, in calitate de responsabil cu achizitiile in cadrul unei farmacii administrate de sotia sa, a vandut fara a avea dreptul produse din gama opioidelor, care intra in categoria stupefiantelor.

Procurorii au aratat ca acesta s-a implicat in obtinerea unor medicamente care contineau substante stupefiante sau psihotrope pentru a le vinde unui barbat care locuia in Suedia, care pretindea ca ii sunt necesare mamei sale, suferinda de cancer. Diaconescu a auzit discutia dintre barbat si sotia sa, administrator de farmacie, care comandase 5 cutii a cate 60 de comprimate oxidolor cu concentratia de 80 mg, si a intervenit.

„Inculpatul, care avea calitatea de functionar insarcinat cu achizitiile in cadrul farmaciei, a luat apoi hotararea de a cumpara medicamentele comandate, care au fost preluate de la distribuitor si puse intr-un dulap special prevazut cu incuietoare anume destinat medicamentelor care contineau substante stupefiante sau psihotrope. Ulterior, inculpatul a vandut, fara drept, cele 5 (cinci) cutii cu comprimate oxidolor inculpatului, fara a-i cunoaste identitatea, fara a-i solicita acestuia vreun act care serveste la identificare sau legitimare si fara a-i solicita vreo prescriptie medicala speciala sau chiar fara regim special (…). Incurajat de faptul ca identitatea nu-i fusese dezvaluita si de modul in care inculpatul cumpara si vindea droguri de risc, inculpatul (n.red.: cumparatorul) a sunat in alte trei randuri pe telefonul fix al farmaciei, punct de lucru Bailesti, recomandandu-se ‘baiatul cu Oxidolor-ul’ si a comandat diferite cantitati de medicamente care contineau substante opioide, apelurile initiindu-le din Suedia, unde locuia si unde trebuiau sa ajunga drogurile. De fiecare data, hotararea de a cumpara, fara drept, de la furnizorii autorizati medicamentul oxidolor a luat-o inculpatul Diaconescu Laurentiu Alin, care apoi a procedat la vanzarea medicamentelor inculpatului PCM, in modalitatea expusa mai sus”, au aratat procurorii, citati de Agerpres.

Potrivit sursei citate, inculpatul a comandat si achizitionat fara drept, in baza a noua facturi separate, un numar total de alte 100 cutii continand 60 comprimate Oxidolor concentratia 80 mg, folosind doi furnizori in acelasi timp pentru a nu depasi cantitatile lunare pe care le putea achizitiona pe credit si a nu figura cu cantitati mari in aceeasi luna.

„Pentru a da o aparenta de legalitate a vanzarilor fara drept de substante stupefiante, inculpatul a emis la data de 06.05.2017 un bon fiscal, iar la data de 11.10.2017 un numar de 7 bonuri fiscale cu ajutorul carora a facut descarcarea de gestiune si a creat aparenta existentei mai multor cumparatori. Ulterior, pentru medicamentele achizitionate, inculpatul a descarcat gestiunea electronica aferenta prin operarea fictiva a unui proces verbal de distrugere, inclusiv pentru medicamentele vandute in mod cert catre persoana trimisa de catre inculpatul PCM, fara a fi insa constituita o comisie conform prevederilor Lg. 339/2005”, au mai aratat procurorii.

Diaconescu a fost sustinut puternic in campanie de actualul presedinte al CJ Dolj, un apropiat al lui Claudiu Manda.