Propaganda rusa isi face simtita prezenta. Lucian Mandruta dezvaluie ca trolii rusi se implica in cazul Sorina!

69

Jurnalistul Lucian Mandruta arata cum propaganda rusa a inceput ofensiva in cazul fetitei din Baia de Arama. „Nu stiu daca stiati, dar Sorina are grupa de sange Bombay. De unde am aflat? De la o postare care a devenit virala pe retelele de socializare. Ce legatura are grupa de sange cu povestea de la Baia?

Loading...

Are. Grupa de sange si transplantul de organe sunt elementele explozive, adaugate in mix-ul de social media pentru ca mamaliga sa sara in aer. E un apel la spaimele noastre cele mai adanci. Sange. Furt de organe. Teroare.

Sunt false, fireste, dar lumea le crede, caci stomacul se strange mai repede decat se indoieste creierul.

Le crede pentru ca sunt create special, de oameni care stiu tainele sufletului uman: cum sa-l scoti din amortire, cum sa-l sperii si cum sa-l faci sa dea mai departe.

Aceste povesti nu sunt inventate de amatori din Baia de Arama – chiar daca de acolo a pornit ideea cu transplantul. Sunt construite de profesionisti din alta parte, care nu binele fetitei il au in cap, ci raul poporului roman, care trebuie sa-si consume energiile in lupte interne.

Cel mai recent exemplu – aparut in dimineata asta si construit ca sa genereze isterie in masa – este vestea (falsa) ca fetita a murit deja la New York!

Nu poti citi stirea daca nu ii dai mai intai share pe facebook: un mecanism de viralizare rapid si care face apel la emotii, nu la creier:

Stirea fake e in mod evident tradusa prost in limba romana, probabil cu google translate: „Vesti rele din New York , fetiţa luata cu mascaţi din casa asistenţilor maternali a decedat astazi intrun accindet rutier produs in apropiere de orasul New York, masina tatal-ui sau adoptiv a derapat din cauza ploii pe contrasens si a fost lovita de un TIR. Tatal ei adoptiv este in stare grava iar Sorina a decedat pe loc din cauza impactului puternic.”

Citeste mai mult pe Digi24