Un nou miting de amploare se anunta pe 10 august! Vinovatii pentru actiunea brutala a Jandarmeriei se lasa asteptati!

5

Mai multe voci importante din societatea civila avanseaza ideea unui nou miting de protest pe 10 august. Mai multe organizatii civice spera sa reuseasca sa convinga peste un milion de romani sa se alature protestului.

Loading...

„Praga –> protest de 250 mii oameni impotriva coruptiei
Istanbul –> diferenta 775 mii voturi pentru opozitie la alegerile de primar refacute la presiunea lui Erdogan (data trecuta doar 13.000 de voturi)

Bucuresti, 10 august 2019 —> hai sa facem un miting de 1 milion de oameni.

Se poate. La referendum au zis DA in Bucuresti 1.4 milioane oameni. Plus diaspora care vine in tara, plus periurbanul, plus oamenii din tara…”, a scris Catalin Tenita, fondator al asociatiei Geeks for Democracy.

Dupa aproape un an de la intervenitia salbatica si abuziva a Jandarmeriei pentru reprimarea manifestatiei din Piata Victoriei nu a fost pedepsit nimeni pentru utilizarea excesiva si fara discernamant a fortei.

De altfel, premierul Viorica Dancila a anuntat, duminica seara, 24 iunie, ca ministrul de Interne Carmen Dan va ramane in continuare in functie.

„Remanierea nu se face fata de o persoana, ci fata de activitatea pe care a avut-o si despre cum a indeplinit programul de guvernare. Am vazut ca ‘Viorica Dancila vrea sa o schimbe pe Dan’. Nu, n-am de gand sa o schimb pe Carmen Dan”, a declarat Dancila la Antena 3.

Carmen Dan refuza in continuare sa puna la dispozitia procurorilor toate documentele legate de interventia jandarmilor din 10 august.