Parintii adoptivi ai Sorinei, scrisoare deschisa catre autoritati: Vrem sa evitam linsarea publica

7

Cazul fetitei Sorina este departe de a se fi incheiat. Parintii adoptivi ai Sorinei au transmis, marti, o scrisoare deschisa procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, pe care il roaga sa mute judecata catre un tribunal care sa fie mai departe de zona Baia de Arama – Craiova.

Loading...

”Avand in vedere manifestatiile care au loc zilnic in ultimele zile in fata tuturor institutiilor publice, fiind iminenta o asemenea manifestatie si in fata Tribunalului Mehedinti, va solicitam respectuos sa formulati o cerere de stramutare catre un tribunal aflat la o distanta mai mare de zona Baia de Arama – Craiova.” – spun cei doi.

Solicitarea lor vine la scurt timp dupa ce procurorul general al Romaniei, Bogdan Licu, a anuntat ca a fost deschis un dosar penal in care se cerceteaza tot ce s-a intamplat in cazul Sorinei. Mai mult, el a cerut Tribunalului din Mehedinti sa interzica iesirea fetitei din Romania pana cand vor fi stranse toate probele.

Autoritatile isi paseaza intre timp responsabilitatile – sefa parchetului din Craiova insinueaza ca imaginile surprinse la Baia de Arama sunt partiale si nu reflecta adevarul. Iar cei de la protectia copilului din Dolj nu se simt vinovati pentru suferinta copilei.

”Subsemnatii, SaCaRIN RAMONA ELENA si SaCaRIN GABRIEL, va solicitam public in mod respectuos sa formulati o cerere de stramutare, pentru motive de siguranta publica, a ordonantei presedintiala, depusa de domnia voastra in 24 iunie 2019 la Tribunalului Mehedinti, prin care ati solicitat interzicerea parasirii teritoriului Romaniei de catre minora adoptata SaCaRIN SORINA, pana la administrarea probelor in dosarele penale constituite la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si obligarea parintilor adoptatori sa asigure minorei, in Romania, un program de consiliere psihologica pentru o perioada de 3 luni.

Avand in vedere manifestatiile care au loc zilnic in ultimele zile in fata tuturor institutiilor publice, fiind iminenta o asemenea manifestatie si in fata Tribunalului Mehedinti, va solicitam respectuos sa formulati o cerere de stramutare catre un tribunal aflat la o distanta mai mare de zona Baia de Arama – Craiova.

Conform art. 140, alin. 3 Cod de procedura civila: Constituie motiv de siguranta publica imprejurarile exceptionale care presupun ca judecata procesului la instanta competenta ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.

Conform art. Art. 141, alin. 2, Cod de procedura civila, stramutarea (…) intemeiata pe motiv de siguranta publica poate fi ceruta numai de catre Procurorul general de la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pentru a nu fi linsati public in momentul in care ne sustinem drepturile si formulam apararile in cadrul acestui dosar, in vederea respectarii dreptului nostru la aparare si ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricaror alti cetateni romani, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinti, va solicitam respectuos sa formulati o cerere de stramutare.”