Strigator la cer! Doua trenuri plecate din Timisoara spre Mangalia duminica nu au ajuns la destinatie nici dupa 24 de ore! Calatorii sunt la capatul puterilor

5

Doua trenuri care au plecat duminica, 23 iunie, din Timisoara spre Mangalia vor ajunge la destinatie abia in dmineata zilei de marti, 25 iunie.

Loading...

Unul dintre trenuri a plecat din Timisoara duminica, 23 iunie, la ora 17:30, iar celalalt, InterRegio IR12922, la 19:30 – acesta din urma avand ca ora de sosire in Constanta luni, 9:30 dimineata. Unul dintre pasageri povesteste insa, cum dupa 24 de ore, trenul abia daca ajunsese la Draganesti, judetul Olt. Oamenii spun ca, dupa ce a ajuns la Lugoj duminica seara, trenul a stat 12 ore „prin campuri”, apoi s-a reintors la Lugoj.

Problemele ar fi aparut din cauza inundatiilor. Pasagerii spun ca „liniile de tren erau inundate, terasamentele complet spalate de viituri”.

Conform Digi TV, de la Drobeta Turnu Severin, trenurile au fost intoarse la Lugoj, de unde ar fi trebuit sa plece pe o alta ruta. Oamenii au fost insa nevoiti sa stea in gara pana luni dimineata, la ora 8.00, cand trenurile au plecat spre Mangalia. “S-a dat apa, care cum a putut sa ia. Nu au dat nimanui individual. Cate un bax de apa la un vagon. in vagonul alaturat sunt 40 de elevi. Un vagon! Au dat un bidon de apa la 40 de elevi. Am incercat sa sun la SMURD la Faget, sa aduca cineva de mancare. intre timp am plecat de acolo si nu au reusit sa vina. Oamenii sunt foarte agitati. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informati. La Faget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apa. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apa. Ne-a spus conductorul”, a declarat unul din calatori, pentru Digi TV.

Drumul ar putea dura, in total, in jur de 30 de ore.

„La ora 9, in gara, am fost anuntati ca trenul nu va merge mai departe de Severin, intrucat “sina s-a rupt din cauza ploii”. Ne-au spus insa ca vor aduce autocare si autobuze care sa duca pasagerii la Strehaia de unde vom lua un tren spre bucuresti. La ora 9:30, uitandu-ma pe site-ul cfr la “trenul meu”, scria ca trenul se afla la Lugoj (130 km de Severin), insa respectivul tren a ajuns in oras la ora 12:20. Dupa ce a ajuns trenul, ne am urcat in autocare atat cei care il luam din Severin , cat si pasagerii deja aflati in tren , pentru a ajunge la Strehaia. Autocarele sunt mizerabile , si nu se foloseste instalatia de aer conditionat , desi este plin de oameni. Copii, batrani, oameni de toate varstele , ne chinuim si le mai spunem din cand in cand sa porneasca aerul conditionat insa se iau la cearta cu noi”, ne-a transmis un pasager.