O jurnalista care investigheaza afacerile necurate din Biserica Ortodoxa Romana, amenintata telefonic: Daca te prind iti rup capul! Te prind cand iesi din casa si iti rup capul

32

Jurnalista Diana Oncioiu care publica materiale de investigatie despre Biserica Ortodoxa Romana a primit amenintari telefonice cu moartea, anunta platforma Sa fie lumina. „Desi a vizat-o direct pe colega noastra, apelul s-a vrut a fi o atentionare la adresa intregii echipe de reporteri, persoana apelanta indicand ca trebuie sa incetam sa mai scriem despre „ce fac preotii”.

Loading...

Apelul a fost efectuat de pe un numar ascuns. Cel care ameninta si injura crestineste era un barbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a incercat sa afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Sa fie lumina – si unde considera mai exact ca am fi mintit, deformat sau manipulat.

Barbatul nu era insa deranjat de ceea ce am facut in trecut – ci de lucrurile pe care urmeaza sa le publicam in viitor”, scriu colegii jurnalistei.

„Reporterii pulii… ce faceti voi? Scrieti despre Biserica?! Ce va intereseaza pe voi ce fac preotii? Cautati voi… ce credeti ca o sa gasiti?, si-a inceput astazi tirada telefonica apelantul cu numar necunoscut.

Daca te prind iti rup capul! Te prind cand iesi din casa si iti rup capul, i-a transmis acesta colegei noastre Diana Oncioiu, mentionand ca l-am mai rezolvat pe unul cand a fost cu…. Omul n-a mai continuat fraza, realizand probabil ca exista posibilitatea sa se dea singur de gol”, au scris marti colegii Dianei Oncioiu pe platforma Sa fie lumina.

„Apelul a fost efectuat de pe un numar ascuns. Cel care ameninta si injura crestineste era un barbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a incercat sa afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Sa fie lumina- si unde considera mai exact ca am fi mintit, deformat sau manipulat.

Barbatul nu era insa deranjat de ceea ce am facut in trecut – ci de lucrurile pe care urmeaza sa le publicam in viitor”, au mai scris jurnalistii.

De asemenea, jurnalistii de la Sa fie lumina au facut o scurta enumerare a subiectelor pe care le documenteaza si care au legatura, sustin ei, cu amenintarile primite.

„Printre alte subiecte aflate in documentare, de o jumatate de an strangem si corelam fapte pe un urias santier investigativ care vizeaza abuzul sexual sistematic petrecut in seminarul teologic al Episcopiei Husilor sub domnia mai degraba intunecata a Preasfintitului Corneliu Barladeanu”, potrivit Sa fie Lumina.

Jurnasistii au precizat ca nu se lasa intimidati si ca vor continua sa scrie despre afacerile si moravurile bisericii.

„N-avem alte arme in afara de cuvintele noastre. Le vom scrie dupa ce vom fi adunat faptele in cazul istoriei de abuz sexual de la Husi. si le vom aduna negresit – poate nu pe toate, dar suficiente cat sa nu mai fie publicul departe de contextul, mijloacele si urmarile lor, asa cum isi doreste Biserica Ortodoxa Romana”.