Staretul Manastirii Stanisoara din judetul Valcea, rapus de noul coronavirus. Cum a ajuns sa se infecteze

245

Biserica Ortodoxa Romana este din nou in doliu, dupa decesul iPS Pimen. Parintele arhimandrit Laurentiu Popa, staretul Manastirii Stanisoara din judetul Valcea, a fost rapus de noul coronavirus. Avea 66 de ani.

Informatia privind moartea clericului a fost facuta publica printr-un comunicat al Arhiepiscopiei Ramnicului, citat de Mediafax.

Loading...

Parintele staret a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus in data de 27 iulie 2020, dupa ce a participat la o intalnire cu calugarii de la Manastirea Cozia. in ultimele saptamani, starea sa s-a agravat, el fiind internat la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” din Bucuresti, acolo unde a si decedat.

in cei 36 de ani de slujire ca staret al Manastirii Stanisoara, arhimandritul Laurentiu Popa a restaurat biserica si paraclisul, a renovat chiliile, a introdus curentul electric in manastire si a rectitorit biserici.

Originar din localitatea Podul Turcului, judetul Bacau, parintele Laurentiu era un calugar strict in ceea ce priveste canoanele si un pastrator al ortodoxiei. A devenit staret al Manastirii Stanisoara in 1987, dar era si un sprijinitor al sihastrilor din zona.

Manastirea Stanisoara se afla la poalele Masivului Cozia, pe versantul sudic, in orasul Calimanesti, din judetul Valcea. Duhovnicul Laurentiu Popa a ajuns la Stanisoara in urma cu 43 de ani, unde a stat in ascultare precum o stanca, iar pe 2 iulie 2002, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a numit arhimandrit.