Dezastrul guvernarii PSDragnea nu mai poate fi tinut sub pres: Eugen Teodorovici recunoaste ca nu mai sunt bani de salarii! Documentul a fost transmis la toate institutiile publice!

9

Ministrul Finantelor Eugen Orlando Teodorovici a dat cartile pe fata si recunoaste intr-un document oficial ca nu mai sunt bani de salarii si ca nu este de acord cu cresterea veniturilor la bugetari pentru ca nu mai raman bani de investitii. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a publicat un document semnat de ministrul de Finante, in care Eugen Teodorovici cere institutiilor publice din tara sa limiteze cheltuielile, intrucat alocarile bugetare nu acopera plata salariilor in trimestrul IV.

Loading...

„Guvernul PSD-ALDE pregateste concedieri si taierea salariilor din sectorul public. (…)

Orlando Teodorovici a trimis tuturor institutiilor publice din tara, inclusiv institutiilor de cultura si a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, in mod expres, reducerea numarului de angajati si/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale.

Practic, institutiile publice, inclusiv teatre, spitale, scoli si centre de cercetare, sunt avertizate de Orlando Teodorovici ca trebuie sa impuna o austeritate crunta, totul pentru ca bugetul fantasmagoric adoptat in primavara, cu o intarziere de aproape jumatate de an, sa nu duca la deficite bugetare galopante. (…)

Ultimatumul semnat de Orlando Teodorovici arata caracterul heirupist, nerealist si toxic al unei guvernari care actioneaza intr-o logica populista si ipocrita, crescand cheltuielile fara sa se asigure ca veniturile pot sa le acopere.

Dupa ce au adoptat pensii speciale si au crescut indemnizatiile demnitarilor, guvernarea PSD-ALDE ameninta acum cu taieri de salarii si concedieri in sectorul public. Din informatiile primite din institutiile publice, fondul de salarii are lipsa in lunile septembrie si decembrie, din pricina trimestrializarii, o inovatie marca Valcov”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook, unde a prezentat circulara semnata de ministrul de Finante.

Senatorul USR i-a cerut premierului Viorica Dancila sa garanteze ca salariatii din sectorul public nu vor avea de suferit de pe urma crizei de bani a guvernului.

„Solicit prim-ministrului Viorica Dancila si ministrului Orlando Teodorovici sa anunte public ca nici un cetatean al acestei tari, profesori, cercetatori, doctori, pompieri, actori, nu vor avea de suferit de pe urma masurilor fiscale inconstiente adoptate de aceasta guvernare”, a mai scris Vlad Alexandrescu.