Patriarhia Romana, dupa aparitia pe Google Maps a „Catedralei Prostirii Neamului”: „Este inca o proba a urii”

12

Aparitia pe Google Maps a „Catedralei Prostirii Neamului”, in zona unde este construita Catedrala Neamului, a starnit reactia Patriarhiei Romane. Imaginea a devenit virala pe retelele sociale, iar reactia Patriarhiei Romane nu a intarziat.

„Recentul atentat pe Google Maps asupra numelui Catedralei Nationale, ridicata in memoria celor mai buni dintre oamenii acestei tari, eroii ei, este inca o proba a urii unora care, cu sau fara voia lor, ajung sa compuna cateva nuclee ideologice dur anticrestine / antiortodoxe din Romania”, spune Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Loading...

„Cine sunt cu adevarat acesti oameni imputinati de ura? Ce ii recomanda moral, profesional sau cultural pe acesti „oameni noi” auto-situati dincolo de bine si de rau cu piatra mereu in mana?”.

„Toti acesti mici si ridicoli autoimprovizati dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animati de principiul distrugerii ordinii morale personale si publice tesute si hranite de crestinism. Hristofobia unor oameni care ajung sa comita gestul de a modifica hoteste pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxa cu sprijinul firesc al Statului Roman il ridica in memoria tuturor eroilor din istoria acestei tari crestine, indica o periculoasa patologie morala care face deja foarte mult rau Europei si lumii civilizate de crestinism de-a lungul a doua milenii”, mai spune Vasile Banescu, citat de basilica.ro