Nicusor Dan, veste buna pentru bucurestenii cu dizabilitati: Stimulentul financiar va fi platit pe 9 noiembrie

46

Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucuresti va fi platit luni, 9 noiembrie, a anuntat marti primarul general, Nicusor Dan, care mentioneaza ca singurii bani pe care i-a gasit in conturile primariei au fost 4,4 milioane lei.

„Stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucuresti va fi platit luni, 9 noiembrie. in aceasta saptamâna vom primi banii de la Guvern, iar apoi ne vom putea onora obligatiile fata de adultii cu dizabilitati din Capitala. Va informez ca singurii bani pe care i-am gasit in conturile primariei au fost 4,4 milioane de lei si popriri pentru 80 de milioane de lei. in conditiile in care pentru plata acestor stimulente financiare necesarul e de 28 de milioane de lei. Reafirm ca voi face de fiecare data toate eforturile pentru ca bucurestenii sa nu aiba de suferit, in ciuda problemelor financiare ale municipalitatii”, a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Loading...

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti anunta pe 27 octombrie ca plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap, in valoare totala de 28.000.000 lei, va fi amânata, urmând sa fie facuta la o data ulterioara, care va fi comunicata de indata ce DGASMB va dispune de fondurile necesare, relateaza Agerpres.

Nicusor Dan, care la momentul respectiv nu isi preluase inca mandatul, transmitea ca persoanele adulte cu handicap vor primi banii.

Primarul general in functie la acea data, Gabriela Firea, declara ca plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap se face in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, „in functie de situatia financiara”, dar si ca situatia financiara a Municipalitatii e una dificila, in contextul diminuarii cotei din impozitul pe venit alocata PMB.