Cristian Rizea a fost arestat la Chisinau. Fostul deputat PSD va fi expulzat inapoi in Romania

114

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost retinut, marti seara, la Chisinau. El ar urma sa fie extradat in Romania, a anuntat presedintele Igor Dodon.

Rizea a fost fimat cu catuse la maini de televiziunile de la Chisinau. „El m-a sunat acum doua minute si mi-a spus ca a fost retinut, este cu catusele la maini si se afla in masina cu domnii respectivi care au venit sa-l insoteasca. Mi-a spus ca mergem inainte”, a declarat o jurnalista la Realitatea PLUS.

Loading...

„Dragi prieteni asa cum vedeti deja alaturat , avocatii mei au depus la Judecatoria Chisinau cat si la Presedintia Republicii Moldova argumentele juridice privind retragerea abuziva a cetateniei mele moldovenesti!”, a anuntat Cristian Rizea, marti dupa-amiaza, intr-un mesaj postat pe Facebook.

In timpul unei conferinte de presa, presedintele Igor Dodon a mentionat ca semnat si un ”decret interesant” despre ”un oarecare Rizea” si ca a ”anulat cetatenia acestui personaj”, arata Aktual24.

„Au fost mai multe urgente legate de semnarea unor decrete cu promovarea unor legi, subiecte care tin de stabilitatea economica si sociala pe perioada de criza si pandemie, a fost si un decret interesant, ieri, pe care l-am semnat, s-a discutat foarte mult in presa despre un oarecare Rizea, cetatean al Romaniei care s-a ascuns in Moldova. Vreau sa va spun ca la propunerea Comisiei pentru Cetatenie, ieri am semnat un decret prin care am anulat cetatenia acestui personaj. Deja organele competente din Republica Moldova si Romania trebuie sa faca schimb de informatii si sa intreprinda actiuni pentru a-l expulza din tara pe acest criminal, conform justitiei din Romania”, a anuntat Igor Dodon.