Institutul militar „Cantacuzino” dezvolta un produs de tip Polidin si un vaccin antigripal

118

Un produs de tip Polidin si un vaccin antigripal sunt in dezvoltare la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, directorul institutiei, colonel doctor Florin Oancea.

Oancea a precizat ca, in prezent, pentru vaccinul gripal este in desfasurare un experiment pe 200.000 de oua embrionate, informeaza Agerpres.

Loading...

„Vom continua modernizarea ariei, pentru transformarea ei intr-o zona experimentala de microproductie strategica”, a explicat el.

Potrivit lui Oancea, in procesul de obtinere a acestui produs s-au analizat si motivele pentru care a fost suspendata productia de vaccin antigripal, la „Cantacuzino”, in 2013.

„Stim ca, in 2011 – 2013, au fost probleme cu acest vaccin, atat tinand de produsul in sine, cat si de aria de productie. Ce incercam acum e sa avem un produs sigur. (…) Sper ca la sfarsitul acestui an sa avem un produs sigur”, a spus directorul institutului.

In functie de testari, este posibil ca vaccinul sa fie disponibil pe piata anul viitor, a adaugat Florin Oancea.

Produsul Polidin va fi readus pe piata ca supliment alimentar, a indicat el.

„Incercam sa avem produsul, sa il facem in conditii sigure si sa il punem pe piata sub forma de supliment alimentar. Ca sa il punem pe piata sub forma de medicament va fi mult mai complicat si necesita mai mult timp. Noi speram ca intr-un an-doi sa fie pe piata”, a aratat Oancea.