Strigator la cer. Un primar PNL a murit pe scarile spitalului dupa un infarct. Niciun medic nu era de garda

10

In Romania se moare cu zile. Primarul comunei Vorniceni din judetul Botosani, Toader Leampar, a decedat, joi, in unitatea spitaliceasca din orasul Saveni, la scurt timp dupa ce a fost consultat de cadrele medicale, anunta Agerpres.

Loading...

Unitatea medicala din Saveni este Sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani, iar primarul a ajuns acolo in urma unui infarct.

In urma unor investigatii medicale de care a beneficiat, acesta a decis sa plece, insa, la scurt timp, s-a prabusit din picioare pe treptele fostului spital orasenesc.

La fata locului a fost chemat si un echipaj de la statia din Saveni a Serviciului Judetean de Ambulanta, dar si o ambulanta SMURD- TIM cu medic de la Botosani, care insa nu au mai putut sa il salveze pe primar.

Primarul orasului Saveni, Relu Tarzioru, sustine ca la momentul producerii evenimentului in spital nu se afla niciun medic, acestia fiind plecati in concediu.

„Din punctul meu de vedere e o drama, pentru ca mor oameni din cauza incompetentei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei (20.000 de lei- n.r.) salariu de la Botosani ca sa faca o garda la Saveni, un spital care este in subordinea Consiliului Judetean si al Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani. Pur si simplu au dat concedii la medici si au inchis spitalul. Cineva trebuie sa raspunda pentru asta. intamplarea face ca a murit un primar, dar putea sa fie orice, putea sa fie un copil”, a afirmat Tarzioru.

Pe de alta parte, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani sustin ca primarul a fost vazut de un medic, insa alesul local ar fi luat decizia unilaterala de a parasi spitalul.