Moment penibil marca Firea. Fostul edil general i-a cerut lui Orban sa demisioneze din Parlament desi acesta nu este parlamentar

57

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a cerut, luni seara, ca si premierul Ludovic Orban sa demisioneze din Parlament, luand astfel exemplu de la Marcel Ciolacu. Orban nu este insa parlamentar.

„E interesant sa vedem daca Ludovic Orban, presedintele PNL, va face un gest similar si isi va da demisia pentru a nu beneficia de pensie speciala”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Loading...

Firea a fost intrebata de Razvan Dumitrescu daca este sigura ca Ludovic Orban este parlamentar, insa ea a sustinut ca Orban este deputat. Prezent la Realitatea TV, Orban s-a declarat revoltat de populismul liderilor PSD, arata Aktual24.

„In privinta celor de la PSD, este absolut revoltator. Aproape toate pensiile speciale au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD, la initiativa PSD. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse pe finalul legislaturii trecute, singurul partid care s-a opus si am si incercat sa boicotam cvorumul, a fost Patrtidul National Liberal. Si la finalul legislaturii trecute domnul Dragnea, insotit de domnul Ciolacu, au anuntat ca isi depun demisia sa nu beneficieze de pensii speciale”, a spus Orban.

„Si in legislatura trecuta PSD a apelat la aceeasi smecherie. Interpretarea legii este aceea ca nu trebuie sa ai un mandat plin ca sa beneficiezi de pensie speciala. Dar eu nu inteleg aceste comedii in campanie electorala. Sa spui ca nu vrei pensie speciala cand tu stii ca beneficiezi de pensie speciala. Este a doua oara cand se apeleaza la aceasta smecherie. Ei isi dau demisia ca sa obtina in mod artificial simpatia unor oameni care nu sunt de acord cu pensiile speciale”, a mai spus Orban.

Premierul a aratat cum pot fi desfiintate pensiile speciale.

„Important este sa nu mai existe pensii speciale pentru parlamentari. Iar modalitatea concreta este modificarea legii in care sa se abroge acele prevederi care instituie acest drept. Solutia pentru a pune punct este una simpla. O majoritate parlamentara care sa decida clar ca se modifica legea privind statutul deputatilor si senatorilor”, a mai adaugat Orban.