Oreste Teodorescu: Schimbarea la fata a PSD este doar un rictus cinic. Singura abilitate a acestui grup infractional organizat este Arta Inselaciunii!

33

Una dintre foarte abilele tehnici electorale folosite de artizanii din Kiseleff dupa arestarea lui Dragnea si mazilirea lui Dancila a fost inducerea ideii ca PSD-ul se reformeaza, ca a invatat din erorile trecutului si ca sub bagheta benignului Ciolacu, redevine acel partid de stanga, necesar ca alternativa intr-o democratie consolidata, scrie jurnalistul Oreste Teodorescu, realizatorul emisiunii Jocuri de putere, conform realitateadinpnl.

Primul pas a fost facut prin excluderea din partid a celor mai vocali autori ai modificarii legilor justitiei. Astfel pe Serban Nicolae, Codrin Stefanescu, Catalin Radulescu si Liviu Plesoianu ii regasim in afara partidului, incercand sa salveze retorica populista in Partidului Ecologist Roman. Iar Eugen Nicolicea, cel mai sinistru si comunistoid varf de lance impotriva statului de drept, nu se mai regaseste pe listele acestui partid, dupa 28 de ani de cariera parlamentara, pusa exclusiv in protejarea marilor penali din politica.

Loading...

Dar poate cei mai mari perdanti ai operatiunii de schimbare la fata a partidului sunt Codrin Stefanescu, fostul secretar general al PSD si Carmen Dan, fostul ministru de interne, care a coordonat macelul din 10 August 2018. Desigur, este imbucuratoare si despartirea gruparii Ciolacu de artizanul dezastrului economic Darius Valcov, autorul ingratei ordonate 114, care a alungat investitorii americani din perimetrul Marii Negre si de necuvantatoarea Dancila, care tam-nesam, a intrat din nou in atentia publicului luna trecuta dupa ce, in calitate de fost premier al Romaniei, a publicat un articol in Jerusalem Post in care cerea Europei sa adopte o noua strategie, „reciproc-avantajoasa” fata de Federatia Rusa.

Dar oare toate aceste abile mutari in arhitectura de conducere a PSD-ului inseamna cu adevarat reforma sau este doar o expresie subtila a unui surd razboi intern pentru putere? Politologul Stelian Tanase argumenteaza urmatorul verdict: “A fost o cernere de cariere, de destine in interiorul partidului, care a fost mai bizantin, mai intrigant, mai capabil de combinatii, a ramas. Care nu, a fost dat la o parte. Nefiind mai mult sau mai putin vinovati.

Nu e o diferenta de calitate, de optiuni, intre unii si altii. PSD-ul nu a pedepsit pe nimeni, fiecare cum s-a descurcat singur sa se salveze in batalia interna care a inceput dupa caderea Vioricai Dancila. Au fost mai multe gasti, unii au reusit sa sare in barca asta salvatoare.

Cartile s-au dat ca la cazinou, fara sa fie o distinctie intre ei, fara sa putem spune ca cei de stanga au supravietuit si cei de drepta au fost sacrificati, sau ca cei care au fost pentru reformele in justitie au fost sacrificati. Nu a fost decat o lupta oarba pentru a-si salva pielea. Nu a fost o lupta pe idei, pe principii, a fost vorba numai de persoane si de o lupta de putere”.

Iar Cristian Parvulescu devine si mai transant: “ Nu cred ca se pune problema ca PSD-ul sa-si faca curatenie. Nici nu cred ca poate sa faca acest lucru. Ceea ce am vazut a fost rezultatul unor negocieri. “ si are perfecta dreptate domnul Parvulescu apropos de negocieri, pai uite ca pe Badalau, pus de Dragnea la Curtea de Conturi sau pe Florin Iordache, autorul monstruoasei OUG 13, instalat ad vitam la conducerea Consiliului Legislativ, cu voturile celor de la USR Plus nu i-a tulburat nimeni, iar partidul i-a sudat in functii! si tot legat de negocierile invocate de analistul politic, Parvulescu o regasim din nou pe firmament pe Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii in guvernele Grindeanu, Tudose si Dancila si purtator de cuvant al PSD in momentul condamnarii lui Dragnea, care a ajuns primar al Craiovei dupa ce a obtinut 34% din voturile exprimate.

Din punctul meu de vedere, rod al negocierilor dure din interiorul PSD a fost si pastrarea in fruntea listei pentru alegerile generale a dezastroasei primarite Gabriela Firea, unul din liderii marcanti care a urcat pe scena in marele miting PSD din Piata Victoriei impotriva abuzurilor din Justitie si care a tipa din toti bojocii ca Dragnea este un patriot pe care oculta mondiala sorisista il vrea pe linie moarta!
Asadar, naivilor care cred in reformarea PSD/ului le mai introduc cateva elemente de fond, poate realizeaza cat nu e prea tarziu, ca singura directie in care chiar exceleaza acest partid este arta inselaciunii! Pai, in primul rand trebuie sa stim ca Tehnica de perpetuare a structurii si de reevaluare a liderilor a fost preluata de PSD de la PCR, desi astazi partidul condus de Ciolacu nu este un partid comunist, nici macar unul socialist si, cu atat mai putin, un partid social democrat.

Este o mafie camuflata in partid a carei singura „ideologie“ este lacomia, a carei pragmatica e furtul si a carei grija, pentru dobandirea impunitatii, e acapararea justitiei”, cum foarte bine ii definea filosoful Gabriel Liiceanu.

Raul ontologic nu a disparut din PSD odata cu Dragnea, cum incearca acum sa ne convinga Uriasul lui aparat de propaganda. Raul este insasi esenta acestui grup infractional organizat, altfel nu imi pot explica de ce timp de trei decenii, oamenii propusi in sistem de catre PSD au fost doar niste inculti, corupti, obedienti fara viziune.

Nici un alt partid din Romania nu a ridicat contraselectia la rang de virtute. Strategia lasata mostenire de comunisti acestui partid a fost distrugerea sistematica a elitelor. si astazi, PSD crede cu tarie in teza lui Lenin: „Bucatareasa trebuie sa invete sa conduca statul“. si bucatareasa, in loc sa-si onoreze aleasa meserie, a tot invatat sa conduca statul pe spatele nostru.

Am trait sub personaje care, detinand puterea, ne urau si care, cand nu ne terorizau, adorau sa maimutareasca competentele – facand pe savantii, pe academicienii, pe ministrii, pe presedintii, pe arhitectii tarii, cum conchide Liiceanu in “Apel catre lichele”. in alt peisaj politic si exploatand imbecilizarea in masa mostenita de la comunisti, PSD a perpetuat aceasta batjocura.

“A instalat la butoanele tarii indivizi care schimonoseau democratia. Punand subalternii sa domneasca peste cei capabili si destepti, pesedistii ne-au urat si ne-au umilit asa cum invatasera de la bunicii si parintii lor, comunistii. Ca si ei, au facut din contraselectie politica de stat a Romaniei.

Iesind de la guvernare, au lasat in urma o tara devastata, cu padurile culcate la pamant si padurari ucisi, cu intreprinderi privatizate dubios si falimentate, cu patrimoniul tarii incaput pe mana mafiilor imobiliare, cu un electorat speriat de ziua de maine, asistat social si captiv ideologic, cu copii abandonati in orfelinate si-n case de oameni milosi, cu milioane de analfabeti, cu jandarmeria dresata sa bata bestial, cu sute de milioane de euro furate si nerecuperate niciodata, cu criminali, hoti, violatori si traficanti de carne vie zburdand prin capitalele Europei.” Ce plastic dar corect ii creioneaza Liiceanu…

Au continuat, asadar, sa otraveasca treptat tara cu impostori. Si exact acelasi lucru il vor face din nou, daca vor reusi sa convinga electoratul pe 6 Decembrie!