Tariceanu da cartile pe fata despre Firea: „Nu putem acum sa acceptam falsificarea adevarului doar pentru ca dna Firea sa-si poata gasi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitala”

29

Mesaj foarte dur al lui Calin Popescu Tariceanu dupa ce Gabriela Firea a sustinut ca a pierdut alegerilor din cauza ca aliatii, ALDE si Pro Romania, i-au „infipt un cutit in spate” si si-au desemnat candidati proprii. Tariceanu afirma ca, dimpotriva, Firea i-a tratat cu dispret si nu a vrut sa se alieze cu el. „Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid”, a anuntat, marti, Tariceanu.

„Gabriela Firea greseste atunci cand cauta vinovati pentru infrangerea de la Capitala altundeva decat in propriile decizii! Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea. Nu putem acum sa acceptam falsificarea adevarului doar pentru ca dna Firea sa-si poata gasi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitala.

Loading...

ALDE, Pro Romania si PSD au fost in discutii foarte avansate pentru realizarea unei aliante la alegerile locale, care ar fi urmat sa se transforme intr-o alianta si pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de aliante cu PSD-ul intr-o serie de judete, aliante care in cele mai multe situatii s-au dovedit de succes.

In momentul in care s-a ajuns la alianta pentru Bucuresti, dna Firea s-a impotrivit aliantei, iar presedintele PSD, dl Ciolacu, a declarat ca nu vrea sa-i impuna o alianta pentru a nu fi considerat responsabil in cazul unui esec! Nu am ajuns in acest impas pentru ca noi la ALDE am fi conditionat cu ceva aceasta alianta, locuri pe lista sau alte functii, ci pentru ca lipsa de experienta a dnei Firea a impins-o spre aceasta solutie. Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid.

Decizia dnei Firea a fost una gresita si ea ne-a afectat pe toti cei care am fost in alianta de guvernare. Aceasta decizie o lipseste acum de al doilea mandat si pe ea si pe alti colegi de la sectoare. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, probabil ca acum Vlad Voiculescu nu mai ameninta primarii in functie cu inchisoarea. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Bucurestiul nu ajungea pe mana unor demagogi!

Dar asa se intampla cand dispretuiesti un ajutor dezinteresat doar pentru ca ti se pare prea mic”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Firea a acuzat ALDE si Pro Romania, luni, ca „i-au infipt un cutit in spate”.

„Am avut un sentiment. Dreapta s-a unit. In zona centru stanga nu s-a reusit. Oameni care ar fi putut sa puna umarul au facut tot ceea ce a tinut de ei sa ma loveasca cot la cot cu adversarii mei. Daca de la inamici accepti mai usor anumite critici, atunci cand cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune – cutitul in spate, e dureros. (…) Chiar daca de astazi nu mai sunt primarul oamenilor, voi fi cu siguranta vocea oamenilor, pentru ca intreaga mea activitatea, nu stiu exact ce decizie voi lua si incotro ma voi indrepta, dar un lucru este cert- voi fi intotdeauna o voce pentru oameni”, a spus Firea intr-o interventie pe Facebook.