Orban o pune la punct pe Firea: „Vrea sa platim noi factura pentru companii de nababi infiintate de Firea. Nu acceptam asa ceva”

9

Premierul Ludovic Orban considera o “neobrazare” cererea Primariei municipiului Bucuresti de alocare a sumai de 667 de milioane de lei, in conditiile in care institutia a beneficiat din Fondul de Rezerva al Guvernului de 100 de milioane, spunand ca nu accepta sa plateasca factura pentru “companiile de nababi” infiintate de Gabriela Firea.

Loading...

Orban a spus vineri, la inceputul sedintei de Guvern, ca nu vrea sa fie alocate fonduri pentru primariile care au primit bani din alocarile date de guvernarea PSD. “Nu vreau sa vad pe lista pe care o veti inainta, anexa pe care o veti inainta la hotararea de Guvern, nicio primarie care a primit bani din alocarile acordate de Guvernul PSD din suma de un miliard patru sute de milioane sau din alte sume. Daca vine vreo primarie cu cerere de bani dupa ce a primit bani din fondul de rezerva, evident nu voi accepta alocarea niciunei sume de bani. Sa va uitati pe, sa le spun ”desteptii” care au contracte pe fantomaticul Fond de Dezvoltare si Investitii. si acolo trebuie operata o extragere din anexa a celor care au fost primii la smecheria pusa la cale cu Fondul de Dezvoltare si Investitii”, a declarat Orban.

Dupa ce ministrul Dezvoltarii i-a transmis premierului ca exista o cerere din partea Primariei Bucuresti pentru alocarea sumei de 677 de milioane de lei, Orban a declarat: “Primaria Bucuresti a beneficiat de alocare din Fondul de Rezerva al Guvernului de 100 de milioane si mi se pare o neobrazare sa mai formuleze o cerere de 667? Adica vrea sa platim noi factura pentru companii de nababi infiintate de Firea. Nu acceptam asa ceva”.