Ludovic Orban, refuz categoric pentru traseistii de la PSD si ALDE. PNL are usile inchise pentru oamenii care au facut parte din acest regim nociv pentru Romania

12

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca partidul sau a inchis usile pentru PSD si ALDE si ca „in partid nu mai loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru Romania”. Surse din PNL au declarat ca o serie de primari de la PSD, inclusiv de la unele sectoare din Bucuresti, dar si parlamenari ar incerca in aceste zile sa-si negocieze trecerea la PNL. Intr-un interviu, acordat G4Media.ro, Orban a condamnat traseismul politic, pe care l-a calificat drept un act de tradare a cetatenilor.

Loading...

Intrebat daca partidul sau va accepta ca anumiti membri ai ALDE sa vina la PNL, Orban a raspuns:

„Dupa ce ai stat doi ani si jumatate cu PSD-ul la putere si ai girat toate ineptiile economice antiliberale, ai sustinut asaltul impotriva justitiei, dupa cei ai fost exponentul unui discurs anti-european care nu are nici o legatura cu interesele fundamentale Romaniei, nu cred ca putem face intelegeri cu ei. Iar de primit in partid, nici vorba.”

De asemenea, pe 12 august, Biroul Politic al PNL a adoptat o decizie prin care le solicita filialelor sa nu primeasca niciun membru PSD.

Decizia nu a pomenit, insa, nimic de oamenii ALDE. Dar Orban sustine ca nici cu acestia nu se vor purta negocieri: „nici vorba” sa fie primiti in partid, si negocierile pentru viitoarea motiune de cenzura nu se vor lasa si cu racolari, cum s- a inamplat la precedenta motiune de cenzura.

Chestionat de catre jurnalisti cu ce aliati vrea PNL sa dea jos guvernul Dancila, Ludovic Orban a afirmat ca va fi vorba despre „parteneri institutionali.” intrebat care ar putea fi acei parteneri, liderul PNL explicat:

„ Grupurile parlamentare ale partidelor parlamentare sau cu parlamentari individual, dar fara a-i primi in partid. Unul dintre cele mai nocive fenomene care au afectat democratia in Romania a fost traseismul politic.

La finalul legislaturii, minim 20% din parlamentarii care au fost alesi pe listele unui partid si-au schimbat partidul. Iar o mare parte dintre ei au fost alesi in noile partide si in Parlamentele urmatoare si au dus acest segment oportunist care a afectat grav functionarea normala a Parlamentului. Traseismul ce inseamna? O tradare a cetateanului. ”