USL-istii din PNL, pe faras! Cum a reparat Orban blaturile facute de acestia?

56

Ludovic Orban incepe reconstructia partidului care a batut fara drept de apel PSD la alegerile europarlamentare si curata PNL de usl-isti.

Pentru cine a avut vreodata impresia ca intre PNL cu Ludovic Orban si Pro Romania cu Victor Ponta ar putea fi vreodata o colaborare s-a inselat amarnic. Aripa USL-ista din PNL si-a aratat cu varf si indesat slugarnicia fata de PSD in anul 2016, sub conducerea Alinei Gorghiu, cand a pus pe tava atat marile orase la alegerile locale, cat si la parlamentare unde a pus in bratele PSD intreaga tara. In mod evident, in 2012 Orban se opunea colaborarii cu PSD si era considerat un disident al regimului instaurat de Antonescu.

Loading...

In 2016 era scos definitiv pe linie moarta de grupurile apropiate Alinei Gorghiu si lui Cristian Busoi prin denunturi la DNA, chiar inaintea inceperii campaniei pentru alegerile locale, unde Orban era propus pentru Primaria Capitalei. Asa a ajuns PNL-ul sa aiba patru candidati la Primaria Bucuresti. La primariile pe sectoare s-a ales praful pentru ca blaturile erau la tot pasul astfel incat pesedistii din defunctul USL sa castige (vezi cazul Mironescu – Mutu la Sector 6, Alexe – Negoita la Sector 3).

Blaturile orchestrate pentru a aduce la guvernare PSD-ul de catre fostii alesi pe listele USL s-au dovedit a fi de mare succes, pentru ca la numai sase luni de la alegerile locale PSD-ul castiga zdrobitor alegerile parlamentare in defavoarea noului PNL, ba chiar mai mult, fiefurile traditionale ale PNL s-au indreptat in mod curios catre aripa Tariceanu – ALDE. In acest timp Orban dadea cu subsemnatul la DNA, urmare a denunturilor colegilor USL-isti.

Inainte de alegerile europarlamentare gruparea USL-ista din PNL deja se pregatea sa anunte trecerea la ALDE-le lui Tariceanu, ori poate la gruparea liberala infiintata de Viorel Catarama. Nu s-a intamplat asta inca, dar pandesc la tot pasul sa zdrobeasca echipa lui Ludovic Orban, in care Orban nu vrea vioara intai. Curios nu? Nu e nici pe lista de europarlamentare. Orban e doar dirijorul unei orchestre in care se remarca Rares Bogdan, Robert Sighiartau, Siegfried Muresan ori Violeta Alexandru. Multi alti liberali de care nu a auzit nimeni prefera sa stea in umbra la munca de jos si sa se puna in slujba partidului, cum e cazul lui Cristi Barbu. E cam nasol cand nici Orban nici oamenii lui nu vor functii in administratie, ci doar sa faca management la Partid?

USL-istii din PNL nu-l pot ataca pe Orban, pentru ca varianta ALDE a picat si ar ramane in aer. Atunci, ei il ataca pe Orban prin gura lui Victor Ponta, fost presedinte al USL, contestat la acea vreme chiar de Orban.

Acum ca ati inteles jocul si contextul stati in joc de glezne, ca sa vedeti ce va mai urma dupa… PNL – 27%, PSD – 22%.

Sursa: Bucurestiul.ro