Numirea lui Adrian Zuckerman in functia de ambasador SUA in Romania se amana! Oficialul dorit de Donald Trump este acuzat de hartuire sexuala!

7

Comisia de Politica Externa a Senatului SUA a amanat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador in Romania, pe fondul acuzatiilor de hartuire sexuala, potrivit unui document oficial al comisiei, citat de G4Media.ro.

Loading...

Astfel, senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politica Externa, a anuntat in 25 iulie ca el si colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propusi de Casa Alba, dar au decis amanarea numirii lui Adrian Zuckerman si a altui nominalizat. Menendez a anuntat ca a cerut Casei Albe verificari suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul Diplomatic Security (serviciu specializat din cadrul Departamentului de Stat – n.red.), scrie G4Media.ro.

Adrian Zuckerman candidat pentru postul de ambasador in Romania a fost dat in judecata in 2008 pentru hartuire sexuala de catre secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatura Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicatia Rawstory.com in septembrie 2018.

Pe 25 iulie 2018, presedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador in Romania, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Adrian Zuckerman a emigrat din Romania impreuna cu familia la varsta de 10 ani, arata comunicatul Administratiei Trump. Vorbeste fluent limba romana.

Zuckerman, specialist in tranzactii imobiliare si partener in biroul din New York al firmei de avocatura Seyfarth Shaw. El il va inlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, daca trece de votul Congresului SUA.

Zuckerman a absolvit New York Law School (1983) si Massachusetts Institute of Technology (1979).