Tupeu marca PSD de la premierul certat cu limba romana! Viorica Dancila: „De la Educatie au fost taiate fondurile in plus”

15

Premierul Viorica Dancila a declarat, vineri, ca „nu s-au taiat fondurile pentru educatie”, desi a vazut in spatiul public astfel de afirmatii. Ea si-a nuantat apoi declaratia. „La educatie, sa revin, au fost taiate fondurile in plus. A fost alocata o suma mult mai mare pentru salarizare si a fost un program care nu a fost implementat”, a spus Dancila.

Loading...

Viorica Dancila a fost intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, care ar fi fost prioritatile din buget, daca ar fi participat la realizarea acestuia.

„Exact prioritatule care sunt si acum in buget: educatie, sanatate si poate as fi fost mult mai atenta pe siguranta cetateanului. Acestea sunt cerintele din fiecare stat european. De aceea, acest buget are cele mai mari fonduri alocate pe sanatate, educatie. Am vazut in spatiul public ca s-au taiat fondurile pentru educatie, ca este o problema legata de acest aspect. Nu s-au taiat fondurile pentru educatie, dimpotriva, daca sunt proiecte care sunt importante si care se pot realiza, pentru orice minister venim la a doua rectificare si alocam fondurile respective”, a sustinut Dancila, citata de news.ro.

Ea a dat si exemplul Ministerului Transporturilor unde, daca se termina mai repede un studiu de fezabilitate, „ne implicam cu fonduri guvernamentale”.

„La educatie, sa revin, au fost taiate fondurile in plus. A fost alocata o suma mult mai mare pentru salarizare si a fost un program care nu a fost implementat. Se dau in continuare rechizite, dar rechizitele poate trebuie sa le dam intr-o cantitate sau mult mai multe pentru cei care au intr-adevar nevoie de ele. Eu nu cred ca trebuie sa le dam tuturor, trebuie sa le dam copiilor din familiile defavorizate. Si acest lucru a fost solicitat si de parinti, am discutat cu multi parinti care au spus: noi avem posibilitati, degeaba ne dati noua rechizitele, mai bine sa le dam familiilor care au intr-adevar nevoie, mai bine sa ajutam mult mai mult copiii din familiile defavorizate”, a afirmat Dancila.

Ea a spus ca ministrul de Finante a explicat si a dat detalii despre buget si „este bine ca avem o rectificare pozitiva”.