Liviu Dragnea ramane in spatele gratiilor!

10

Liviu Dragnea ramane in inchisoare, a decis instanta suprema. Judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins contestatia in anulare facuta de fostul presedinte al PSD. Recursul in casatie formulat de Dragnea, o alta cale de atac fata de o decizie de condamnare, a fost admis in principiu de instanta suprema. Urmatorul termen, cand va fi dezbatuta contestatia fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.

Loading...

In ceea ce priveste contestatia in anulare, magistratii au stabilit ca solicitarea este inadmisibila.

Ei au constatat ca motivele invocate de Liviu Dragnea in formularea cererii nu se regasesc printre cele enumerate de legea penala.

Decizia este definitiva.

Dupa dezbaterea de marti din sala de judecata, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat ca a cerut instantei supreme sa fie suspendata condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea in principiu a contestatiei in anulare.

Liviu Dragnea a formulat prin avocati, in 22 octombrie, la instanta suprema, recurs in casatie, o cale de atac fata de condamnarea de 3 ani si 6 luni in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la iCCJ, si o contestatie in anulare in acelasi dosar.

Contestatia in anulare a fost respinsa, asadar ramane de judecat cealalta solicitare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare de 3 ani si 6 luni cu executare, in luna mai, in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odata cu admiterea in principiu a contestatiei sau ulterior acesteia, instanta poate suspenda motivat, in tot sau in parte, executarea hotararii supuse revizuirii.

in prezent, Liviu Dragnea este incarcerat in Penitenciarul Rahova.