Klaus Iohannis ii retrage decoratia lui Adrian Nastase. „Voi retrage decoratiile tuturor celor condamnati penal”

7

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca ii va retrage decoratia fostului premier Adrian Nastase, care a ispasit o pedeapsa cu inchisoarea. Seful statului a adaugat ca va face acest lucru in cazul tuturor persoanelor care au fost condamnate penal.

Loading...

Intrebat daca ia in calcul retragerea decoratiei lui Adrian Nastase, Iohannis a raspuns: „Da. Pot sa spun chiar ca am decis sa retrag toate decoratiile tuturor celor care au condamnari penale si se incadreaza in prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor nationale. Am demarat efectiv aceasta actiune si ea va fi finalizata in foarte scurt timp si veti primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”.

Declaratia vine dupa ce prezenta lui Adrian Nastase la receptia de Ziua Nationala a Romaniei de la Cotroceni a fost criticata.

Nastase a fost invitat in baza faptului ca a fost decorat cu ordinul Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, in 2002, iar legislatia prevede ca cei care au primit o astfel de decoratie sunt invitati la receptiile de 1 Decembrie.

Pe de alta parte, legislatia prevede ca decoratia poate fi retrasa in urma unei condamnari la inchisoare cu executare.