Cristian Tudor Popescu avertizeaza: „Dreapta nu a inteles niciodata ce asteapta oamenii de la ei, dupa ce PSD a fost scos pe tusa”

14

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune ca partidele care au facut opozitie PSD nu au inteles niciodata ce asteapta de la ei alegatorii care au votat impotriva social-democratilor.

„PSD a fost infrant. S-a mai intamplat asta, in 30 de ani. PSD a fost cel mai important partid in acesti 30 de ani, a fost la guvernare in 70% din acest timp. Pana anul trecut nu a pierdut niciun rand de alegeri. Uneori nu a castigat, cum s-a intamplat in 2008 dar nici nu a pierdut. A fost intotdeauna in prima pozitie politica in Romania.

Loading...

A fost totusi invins de cateva ori, de Conventia Democratica in 1996, a fost invins de Basescu in 2004 si 2009. De fiecare data, ce au asteptat oamenii, dupa scoaterea PSD de la conducere? Ceva ce nu a inteles „dreapta”. Nu a inteles niciodata ce asteapta oamenii dupa ce PSD a fost scos pe tusa de ei, de alegatori”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Asteptau in primul rand cinste, asteptau ca din punct de vedere moral sa fie opusul celor de la PSD”, a adaugat el.

„Oamenii asteptau o guvernare cinstita. Acesti liberali si USR au ajuns la putere in urma unor manifestari care nu s-au bazat pe buzunar si burta, cum se intampla de obicei. Colectiv – oamenii aia au iesit pentru chestii profund umane. OUG 13 – au iesit pentru ca era un abuz teribil. 10 august nu a fost o manifestatie pentru marirea pensiilor si salariilor, a fost manifestarea unei idei. Cei care au votat asa – si ei au scos PSD din paine – asteapta din partea celor aflati acum la guvernare tot idei morale si comportament in registrul moral”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.