Legatura intre candidatul USR la Primaria Constanta Stelian Ion si primarul PSD Decebal Fagadau a iesit la iveala!

41

Garsoniera ANL obtinuta prin frauda de Stelian Ion, actual deputat USR, la Poarta 6 a portului Constanta a fost schimbata cu o alta, tot ANL, dar in zona de lux Faleza Nord. intre timp, insa, garsoniera primita la schimb, de 37 mp, s-a transformat intr-un apartament de 67 mp, transmite newsweek.

In decembrie 2019, intr-o lunga postare pe Facebook, Stelian Ion expedia un subiect fierbinte intr-un paragraf: “in 2005, prin HCL 460/2005, alaturi de alte 117 persoane, am primit o repartitie pentru o garsoniera intr-un bloc din cartierul Poarta 6, zona Piata Rosie. Am locuit acolo in calitate de chirias pana in 2015, cand am reusit sa efectuez un schimb de garsoniere pentru zona Faleza Nord, iar in septembrie 2016 am cumparat aceasta din urma garsoniera la pretul de cca. 21.500 euro, o suma stabilita prin hotarare de guvern. Aceasta este garsoniera in care locuiesc si in prezent impreuna cu sotia si cu cei doi copii.”

Loading...

Pentru cine nu cunoaste Constanta, poate sa para un schimb cu totul banal. La o cautare pe harta, insa, operatiunea incepe sa ridice multe semne de intrebare. Astfel: garsoniera primita de Stelian Ion de la ANL in 2005 este pe strada Brizei, in zona portului Constanta, Poarta 6. O zona ieftina din punct de vedere imobiliar.

Garsoniera cu care a facut schimb, insa, se afla pe strada Pescarilor, adica in zona Faleza Nord, una din cele mai scumpe zone din Constanta, la cateva aruncaturi de bat de plaja.

In mod evident, se pune intrebarea de ce ar face persoana care se afla in garsoniera de pe Faleza Nord acest schimb dezavantajos.

Conform Hotararii de Consiliu Local (HCL) Constanta nr. 189 din 2014, la propunerea celui care era atunci viceprimar, Decebal Fagadau, Stelian Ion a facut schimbul imobiliar.

Conform acelei HCL, garsoniera de pe strada Brizei pe care o ceda Stelian Ion era de 37,40 mp.

Iar cea primita, pe strada Pescarilor, avea 37,49 mp. Garsoniera de pe strada Pescarilor era inchiriata de Dorina Dobrescu, dupa cum arata HCL 189/2014.

Newsweek Romania a cautat-o pe Dorina Dobrescu la vechea garsoniera a lui Stelian Ion, cea de pe strada Brizei. Surpriza, insa, acolo nu locuieste nici o Dorina Dobrescu. Mai mult, nu a locuit niciodata, au spus mai multi vecini. “Dupa ce aplecat Stelian Ion, garsoniera a stat cateva luni goala apoi s-a mutat aici I.N.”, a spus una dintre vecine.

Newsweek Romania l-a contactat pe I.N. Acesta spune ca nu stie nimic nici de Stelian Ion, nici de Dorina Dobrescu. “stiu de Stelian Ion pentru ca am auzit ca e candidat la Primarie, dar nu stiam ca a stat aici. De Dorina Dobrescu nu am auzit niciodata. Eu, cand m-am mutat aici, nu era nimeni, nu m-am intalnit cu nimeni. Stau in chirie, am contract cu RAEDPP”, a spus I.N.

Conform unor surse locale, I.N. ar avea rude apropiate in RAEDPP, ceea ce ar explica prezenta sa in acea garsoniera.

Dar asta nu explica misterul absentei Dorinei Dobrescu: cine este aceasta, de ce a acceptat un schimb dezavantajos si unde se afla acum?
USR-istul se simte vanat politic

Newsweek Romania l-a contactat din nou si pe Stelian Ion pentru detalii atat despre schimbul de garsoniere, cat si despre un alt mister: de ce garsoniera de 37,49 mp pe care pretinde ca a primit-o la schimb si apoi cumparat-o a ajuns sa aiba in declaratia de avere… 67 mp.